mandag 18. juni 2012

Ha-det-bra-gave til min beste tegnemate her i skauen

Yahoo! På bildet i forrige post kunne det sees en liten papirmedalje. Vel, den har jeg fått ferdigstilt og laminert! Sjekk:
Denne medaljen lagde jeg for å ære den mest trofaste tegneren på tegnegruppa (Andre enn meg og visepresidenten eller kalldethvaduvil) - jeg kan lite med fargesymbolikk, så valgte den enkle løsningen: Mitt fargetema! Rosa, gult og hvitt er mine farger, og jeg kunne godt tenkt meg en ekte medalje med slike farger. :) Det hadde vært knæsjt!

Også har jeg arbeidet med en tegning som vedkommende også skal få, som en avskjedsgave, takk for å ha vært en tegnekompis og en påminnelse på hvor mye han har igjen før han overgår meg. (haha!) Hans mål er nemlig å innen VG3 være bedre til å tegne enn det jeg er i dag. Gleder meg til å se resultatet!
Uansett, tegningen begynte, som alt annet, som ei skisse. Men for de som ikke gidder å scrolle gjennom mange bilder, velger jeg å vise resultatet først:

Fargene her er noenlunde på trynet, men dere "fatter skissa"!

Og dette her er altså skissa jeg begynte med:

Skissa ble tegnet på A4-papir fra nille. Jeg må si jeg digger de tegneblokkene!
Selv om jeg ikke bruker dem så mye for tiden...


Jeg fant frem lysbordet og hev meg til å Trace skissa mi - Nillepapiret er relativt tykt, og jeg hadde lite lyst til å ta meg tiden til det helvetet det er å prøve å skimte streker gjennom lys som må gjennom to tykke ark. Jeg er dessuten glad i klare og sterke farger, så jeg bestemte at jeg ville bruke tusj. Derfor fant jeg frem mine (forferdelig) tynne 70 grams A4-ark fra Letraset, spesielt laget for tusjer. Deretter hev jeg meg i tracing - og jeg må si, jeg ble veldig fornøyd. Denne tegningen er kanskje ikke best, men den er ikke dårlig heller!
Og jeg ble fornøyd... kanskje litt for fornøyd.

Det er så typisk at når man tegner noe til andre, blir man så fornøyd at man har mer lyst til å beholde det selv. Skolen var stengt på denne tiden, så jeg kunne ikke scanne eller kopiere... Hva gjør jeg?

Tracer en gang til!


Trace nummer to ble ikke perfekt, men er ikke sinnssykt ulik heller. Her er en nærmere titt...


Man kan se forskjeller, på munnen, fingrene og ymse småting - men de er veldig like! Woo!


Syntes nummer to var fin, så jeg bestemte at jeg skulle fargelegge den.Først valgte jeg hudfarge - da jeg la den på syntes jeg at den ble litt for mørk, men siden det allerede var gjort, var det ikke mye å gjøre med. Jeg bruker promarkers, og her gikk jeg løs med "Pastel yellow" - la dere ikke lure av navnet, for denne tusjejævelen er mye mørkere enn den gir seg ut for. Heldigvis har jeg laget meg et testark som jeg bruker til å se hvordan fargene egentlig ser ut!


Her fikk jeg lagt på "blossom" i ørene, "buttercup" (tror jeg) i håret, "ruby" på toppen og "Pastel blue" på shortsen. 


"Gold" og "yellow" i håret, sort på stripene til toppen, og "cool aqua" i irisene.


Her la jeg "pear green" på rosebuskene og i gresset i bakgrunnen. La "petrol blue" i pupillene, og tok i bruk en annen type tusj som likner litt på copics, men heter "touch" i stedet - nr. 31: "Dark yellow". Stolrammen er bekledet med "sandstone".


Overkjørte rosebuskene med "olive green" for å gjøre dem mørkere og annen farge enn gresset. Blanding av cool greys på steinhellene, hvor jeg i mellomrommene har lagt "warm grey 1". Også har jeg lagt "cyan" i iris. Puta på stolen er farget med "Midnight blue" - veeldig fin!


"Pastel blue" på himmelen. Det ble litt vel grått for min smak, men jaja. Slik går det når man tusjer. :) Til rosene har jeg brukt "Carmine" og "cardinal red" - virkelig fine farger. Løvetannen i hjørnet har også fått på seg mer gult. Har skyggelagt stolrammen og huden littegrann. Farget platten i bakgrunnen med "Terracotta".


Her synes litt av fargeskjemaet mitt. Begynte så smått å skyggelegge på shortsen og toppen. Gikk også en runde til over himmelen med "cool aqua" - det synes at det graderer over i en mer grålig farge mellom overarmen og søylen.


Først farget jeg havet med "Denim blue" - men det ble så grått, så jeg gikk over igjen med "Azure". Og så brukte jeg denim blue på hussilhuetten i bakgrunnen i stedet. I tillegg gikk jeg over stolrammen med "apicot", for den stod ikke i stil med terracottaplatten i bakgrunnen. :) Også farget jeg blomsterpottene i "blossom" og "ivory", søylene i "almond" med prikker av "pastel blue". Skyggela også buskene og farget det lille av kvister med "umber".


Med et siste strøk av "caramel" og lagvis bruk av "dark yellow" ble håret og halen ferdig. Etter det tok jeg den frihet å ordne litt på øynene og gi henne et bittelite snev av eyeliner. Hihi.


Og slik ble bildet seende ut! Prikket littegrann rundt med hvitt blekk her og der for å legge til en "final touch".  Jeg gleder meg skikkelig til å gi denne bort i morra! Jeg er kanskje ikke proff i fargelære, men dette har i hvert fall vært veldig gøy!

Under tegningen forsøkte jeg å ta tiden - dette tilnærmer seg håpløst, ettersom jeg jobber mye av og på. Og på siste innspurt i dag glemte jeg helt å ta tiden! MEN: Jeg tør anslå å ha brukt kanskje 8 timer på denne, eller mer. Før jeg tok helt av med fargeleggingen hadde jeg allerede brukt 5 timer, så jeg finner det sannsynlig å ha brukt 8 eller liknende totalt.

Tegningen ser helt herpa ut i speilet. Karakteren valgte jeg fordi han som skal få tegningen, bladde i skisseboka mi og kom over en rask tegning av denne karakteren - i en litt annen stil enn jeg vanligvis tegner. Han likte den veldig godt (spurte til og med om å få stjele henne) - så jeg tenkte han kanskje ville like en tegning av henne. :) Håper han liker den. Er spent!

Cheers!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar