tirsdag 7. desember 2010

Verktøy! ...Verktøy!?

Akk, hvilket hav av muligheter for teknikker og utstyr for en tegneserie. Selv om jeg kun er på manus/kladdestadiet (og som jeg kommer til å være i god tid framover) tenker jeg ganske mye på hvilket utstyr jeg skal bruke når jeg begynner på the actual shit.

Men å finne ut av det? Nei, lett skal det ikke være. Jeg har prøvd ut et par småting bare for å lett eksperimentere. Foreløpig har jeg ikke så mye igjen av det jeg vanligvis bruker (som er veldig rart, fordi jeg bruker mye av utstyret mitt veldig lite), men jeg foretok en test for å sjekke hva jeg synes er mest behagelig å bruke kontra hva som ser best ut.

Dette er kandidatene.
1. Pilot G-TEC-C4 (0.4-gelépenn)
2. Pentel GFKP Penseltusj
3. Letraset 05 "fine liner"
4. Kuretake Writer twin-tusj
     a) Fine, 0.5 mm
     b) Bold 1.2 mm

#1 er min store forelskelse, jeg planlegger å kjøpe flere av den når jeg returnerer til Honningsvåg til jul. Dette er også den jeg er mest komfortabel å bruke, siden den tegner så lett.

#2 Er jeg ikke helt bestevenn med. Jeg er bevisst på at penseltusj er en kul greie, og at folk som Frode Øverli bruker den greia, men jeg får liksom ikke til å bruke den riktig. Det synes kanskje på eksempelet under.

#3 Haaaaater jeg, så å si. Ikke for at den er dårlig eller noe, for all del, det er en bra tusj, men den har en ufattelig irriterende tørketid, i tillegg til at den gikk lekk i løpet av en flytur i sommer, så jeg blir sort på fingrene når jeg bruker den. Selv om den kjennes tørr og ikke smitter av når jeg tar på linjene for å sjekke, er den nesten garantert til å gnis utover når jeg bringer frem viskelæret.

#4 A og B har vært mine favoritter sammen med #1. Den tykke enden fungerer flott til utfylling av områder, mens den tynne funker fett til linjer og slikt.

Dog, alle disse tusjene har en tragisk ting til felles; De er nesten tomme
#1 har det bra, men jeg er tom for refills til #2, #3 er jeg usikker på om jeg vil kjøpe igjen og #4 fikk jeg tak i i kristiansand, som er et lite stykke lenger unna enn jeg skulle ønske. Klart, jeg kan alltids kikke rundt i byen eller noe, men da må man komme seg dit først, og gjerne ha litt penger. Så jeg får se det an, antar jeg. Men det kan ikke vente for lenge, jeg har dårlig tid nok som det er, og tentamenstiden hjelper ikke til.

Her har jeg testet de fem alternativene. Som sagt er jeg mest komfortabel med å bruke den tynneste tynne, #1, men har fått tilbakemeldinger på at streken virker daff og død. Jeg kan til dels si meg enig.
Og, vel, selv om jeg ikke er noe god på å bruke det (ennå), synes jeg personlig at penseltusjen kommer best ut visuelt. De andre prøvene er ikke spesielt fine, så det står vel egentlig mellom #1 og #2.

Enn så dårlig jeg er til å kombinere, er det fristende å foreta en liten kombinasjon mellom de to, hvor pennen eventuelt kan brukes til de minste detaljene. Spesielt siden penseltusjen min har for vane å buste seg til på pur jævelskap - det kan være den trenger vask, hva vet jeg.


Noen som har et tips eller to til en stakkars pike i nord?

2 kommentarer: