mandag 3. desember 2012

Tegneoppdatering: Desu.

De som kjenner meg vet at jeg ikke er noe fan av Manga, og jeg blir både frustrert og provosert når folk sammenlikner stilen min med manga - og når "manga" i det hele og store blir brukt som et stilbegrep.

For de som ikke vet det: "Manga" (漫画) er enkelt nok det japanske ordet for tegneserier, eventuelt japanske tegneserier. Av en eller annen tøysegrunn har folk utenfor Japan begynt å bruke dette som et stiluttrykk, og hevder seg å tegne "manga" også. (Som Wikipedia åpner sin artikkel med: "Manga are comics created in Japan, or by Japanese creators in the Japanese language, conforming to a style developed in Japan in the late 19th century.")

- Resten av verden kan tegne så mye tegneserier de vil, det vil likevel ikke bli manga. - Til tross for sterkt preg av de typiske stiltrekkene.

Host, nok om det.

POENGET MITT...

Jeg og min romkamerat Embla har en tendens til å bli liggende på natta og prate, helt til klokka blir halv to. Presist. Så å si hver natt. Det er egentlig plagsomt for oss begge, meg med tanke på at jeg helst legger meg relativt tidlig. Her en dag ble vi sittende i internatstua og drodle tilfeldige greier. Jeg klaget på hvor lite jeg egentlig liker "desu" ting. Jeg er heller ikke særlig glad i fan-tegninger, for alt bør helst være originalt i mitt hode. Selv om det i grunn er en ganske teit tankegang....

Uansett, nå har jeg samlet det litt sammen og tatt de viktigste tingene i Photoshop - men her er noe av resultatene fra den natten. De tynne strekene er Emblas, de tykke er stort sett mine. Vi tegnet powerpuff med neser.Jeg er forferdelig glad i fantasidyret mitt Owo. I det siste har jeg tegnet litt rundt på ham og litt andre ting.

Ellers har jeg lekt en del rundt med litt av hvert. Det er ikke noe spesielt, men jeg brukte indiablekket mitt.


En dag for en tid tilbake, jeg tror det var forrige eller forrige forrige uke... Det eneste jeg tenkte på var Freias påske-/juleegg og kyllinger. I fjor mailet jeg kraft foods og mente de hadde gjort en latskapsjobb med juleeggene, også ga jeg dem tips på hva det heller burde vært (Grønn kartong i stedet for lilla, osv)
Så dagen endte med masse kyllinger. Burde jeg kanskje sendt dem til Freia og spurt hva de synes? (De får ikke lov til å stjele det, dog!)Ellers følte jeg for en stund siden for å tegne en liten ting til en av mine beste venninner! De som leser bloggen har sett denne fyren før, men jeg synes bare han er så gøy å tegne!
Som jeg har skrevet om tidligere, har jeg begynt med bestillingstegninger innad skolen. Jeg har så langt bare tegnet én ting som gjorde meg 20 kroner rikere. Det gjorde meg glad! Håper jeg får tid til å tegne flere og at folk vil ha. Første bestillingen min var fra en på internatet mitt som ville ha en tegning av seg selv til sin mor. Jeg er ikke maksimalt fornøyd, men det er ikke ille. Tegningen er 10x10 cm stor. Ikke store greiene, men i hvert fall verdt 20 kr.
Vi er alt gått inn i desember. I starten av forrige måned snakket animasjonslæreren om "Movember" - ett eller annet om å gro bart med fokus på prostatakreft eller noe. Lørdag skulle det være kåring av bart. Jeg vil veldig gjerne ha bart. Men det ville vært så stress å begynne å barbere seg konstant osv.

Gjett hva jeg gjorde.


Hårklipp til jul? Høyst sannsynlig. Hah! Så nå har jeg en rødblond "løsbart" - sammenholdt av gummistrikk og festet med tack-it.

Jeg skal si deg det, det var bare så festlig å sniffe gummistrikk en hel dag.
Når lørdagen kom var det kåring. Jentene deltok i flertall med papirbarter. Juryen kjente på bartene og vurderte. Hvem vant? Animasjonslæreren! Juryens krav var at barten skulle gro, og animasjonslæreren var den eneste som hadde gjort det. Dvs, grodd bart på overleppa. Jeg mener, min bart har jo også grodd. Bare... ikke på overleppa. Det var det også flere som sa senere. Trist, men jaja. Nå har jeg i hvert fall hjemmesnekra løsbart!

Antrekket mitt den dagen var også noe litt eget. Det er kaldt ute, så jeg hadde på meg fire strømpebukser. Folk mente barten min var Galler-aktig, så jeg lagde fletter på meg for anledningen. Dere kan sikkert få se en tegning av det en annen gang, men det var en del lag-på-lag. Gøy!

Også i går begynte jeg tilfeldig å tegne på noe i photoshop. Jeg snublet over litt inspirerende bilder, og endte med å drodle dette. Det er ganske stort, men detaljer finnes det ikke noe av. Men til å ikke ha brukt photoshop på denne måten på en stund er jeg litt fornøyd så langt!Til sist: Dette tegna jeg med foten min en dag!

Tjo hei!

1 kommentar: