fredag 4. januar 2013

Godt nytt år!

Hei og hopp, da var juleferien over! Føler at mange av postene mine går ut på ferieslutt, men eeeh... I det minstre er det bedre enn blogginnlegg som alle begynner med "Jøss, her var det lenge siden siste innlegg, gitt!"

Nuvel! Jeg hadde en helt fantastisk ferie - feiret jul i Honningsvåg sammen med mamma og typer, brodern og dama, og min tante og fetter. Fetteren min er vel året over meg, og tegner, så jeg har tilbragt mang en stund og tegnet sammen med ham. Det har vært inspirerende for meg å kunne tegne sammen med noen, og å høre på ideene han har og slikt. Jeg er ikke så fantastisk flink til å prate for meg, så det ble ofte stillhet.

Jeg tegnet ikke så veldig mye ordentlig, det var for det meste skissing. Ut desember tegnet jeg ut skisseboka jeg kjøpte i molde i høstferien, slik at siste side var fra 31. desember. Dog, jeg merket meg at i hvert fall jeg blir mer inspirert til å tegne sammen med andre som tegner - tegneblokka inneholder 50 ark, og jeg var akkurat 25 på vei da jeg reiste til jul. Produktivitet, woh! Her er både nevneverdige og ikke like nevneverdige skisser - noen har jeg utelatt fordi... jeg ikke fant dem så alt for interessante.

Et kladdeforsøk på å tviste verdenshistorien
Skisse av Johan. Han blir aldri riktig.
Ansikter er gøye! Men ikke alltid like vellykkede.
Tegnet mens jeg ikke visste hva jeg skulle tegne...
Jardar knabbet boka mi og tegnet i den! Se så fint!
Forsøk på å tegne Himermegate-øya fra luften. Hrmm..
Rask kladd av Raymond
Tegning av Jardar som tegner
Forsøk på kinkige vinkler. Jeg er ikke helt der, ennå... sukk.
Demonen Raphael, rask tusjtegning
Idéskisse til Grexins skjuletsted
Carlos og Ella i blekket forening
En dukke
Bekledningen min på musikkshowet og nyttårsaften på dagtid.
Dette er siste skissa i boka, med unge Raymond
(Richard Fuang) og Vendetta bak rattet.
En tøyseside der jeg så for meg dumme uinformerte
sørfolk som tror at Svalbard kan smelte.
En høy øy, kjent som Høya. Tro hva som befinner seg på toppen?
Blekklek med penseltusjen min, som jeg insisterer på
å bli flinkere til å bruke fra tid til annen.
Cargovski og Drakir
Sure fjes. Fydda!
Hoi, det var skisseboka si! Endelig var den av veien. Men gjett hva jeg fikk til jul hos Jardar!
TO NYE SKISSEBØKER! WOOOH!

Så, jeg har to tegneforsetter for nyåret.
1. Jeg skal tegne minst én ordentlig skisse hver dag
2. Jeg skal ta meg god tid, og ikke nøle med å korrigere feil jeg finner når jeg skisser

Så langt har det gått ganske bra, men jeg sløvet visst litt i dag. Auda. Nuvel. Her er de så langt fire skissearkene!



Første Januar var jeg litt usikker på hva jeg skulle tegne, så jeg slappet av og hadde det kjekt med fargeblyanter. 

Den andre Ville jeg tegne opp designforslag til karakterene som jeg vil ha i tisideroppgaven. Dette er alle karakterer jeg har hatt lenge, men å ha en oppdatert mal er riktig lurt! Er ikke Cargovski sjarmerende på sine yngre dager?

Tredje Januar var reisedag for meg, og det er ikke kort vei fra nordnorge til Oslo. Så jeg satt på flyet og tegnet det kjedeligste jeg vet: Rom. Det ble heller ikke helt ferdig, men dagen tok slutt... Var fornøyd med vindusdesignet, dog.

Også i dag. Den gamle "Jokkes jul" som kom med i Pondusbladet i  desember likte jeg veldig godt. Streken var liksom så tykk og lukket. Jeg knabbet forøvrig med meg bladet, til inspirasjon. Her har jeg øvet meg på å bruke penseltusjen igjen. 

Ellers.... jeg er tilbake på bjerkely, og vi er i gang. Allerede har vi fått en ny oppgave, dvs. valget om tre. To av oppgavene var merkelige og litt vanskelige å forstå og/eller kjedelige å utføre, så jeg valgte oppgave 2:

"Lag korte (maks ensider) tegneserier fra hver dag til og med 17. Januar som viser noe du opplever og samtidig hvilke tanker du gjør deg."

Det burde la seg gjøre. Denne oppgaven fikk vi egentlig i går, men da var jeg på reisefot. Fytti, som jeg hater ufrivillig fravær!



Nå, over til noe litt annet... På min konto på deviantArt har jeg nettopp opplastet en meme - IMPROVEMENT MEME, heter den. Spenn dere fast!


Godt nytt år!

4 kommentarer:

 1. Oooh! Liker måten du fikset klærne til Cargovski, de ser mye mindre hverdagslig ut nå som du la til den vesten.

  Vet ikke helt hvor mye du tenker på omgivelser og sånt, men jeg tror jeg vet ett sted hvor du kan finne mye inspirasjon. http://www.reddit.com/r/EarthPorn/ (Det er mindre NSFW enn det høres ut)

  Det er helt vilt hvor mye bedre du har blitt på de siste tolv årene, håper det fortsetter å gå i riktig retning og at du klarer å holde motivasjonen oppe. Talent ut i hårspissene.

  Lykke til med nyttårsforsettet ditt, håper å snakkes ikke så for langt ut i fremtiden.

  Hilsen, han fyren som tegna det femte bildet fra toppen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, håper vi snakkes før eller siden, i det minste i løpet av året. Innen da er jeg nok i gang med tisideren min, det gleder jeg meg veldig til.

   Og takker for linken! Miljø er absolutt noe jeg har behov for å tenke litt mer på - jeg kikket innom der, fantastisk fine bilder! Ditom skal jeg definitivt flere ganger og se etter inspirasjon.

   Slett
 2. Jeg må si at jeg blir smålig forvirret av skissen av Grexins skjulested, er det et drageskjellet som er på en liten "øy" som er lenket fast en plass? :O Men den er veldig Grexin, og litt cliche "super villain" :D

  (kanskje jeg også skal prøve å tegne noen kjøretøyer en gang >u>')

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er et skjelett som "vegger" til en stor steinplattform som henger i lenker. Jeg hadde aldri kommet opp med den tegninga hvis ikke fetteren min hadde foreslått det, da. Og jeg er enig, den styrker Grexins image, synes jeg. Grexin er den mest patetiske ondingen jeg kjenner.

   Slett