mandag 27. oktober 2014

3D Maya - uke 3Jeg har over hodet ikke snøring på hva vi faktisk har gjort hele uka. Opplegget har liksom falt litt bakom, da alle til enhver tid trenger en eller annen form for assistanse med enten det ene eller det andre. Jeg har ikke vært uskyldig på dette selv, men det har virkelig sinket timeplanen for kurset (som i bunn og grunn går alt for fort)

Gubben sammen med romvesenet min lagkamerat har mekket i hop. Stående på et mer enn litt uferdig sett.
Lys har til nå vært den største utfordringen. Det er vanskelig å vite hva slags lys som lar seg rendre på bildet, og det er masse mekking og vas med intensitet på lyset, farge på himmelen osv osv. Jeg har ikke fått til noe enda. Idioter som vi er, skal vi attpåtil ha et bål i filmen. Og noe røyk.

Vi er fortapt.

Squik squik

Ferdigplassert chinchillamodell med uferdige skin weights

Selv om fire uker er alt for kort for en 50 sekunders animasjon laget av en gjeng nybegynnere, føler jeg at jeg har blitt tusen ganger bedre kjent med programmet. Jeg kjenner at jeg har lyst til å rigge meg karakterer på fritiden som jeg kan bruke som eventuell referanse til 2D-tegninger og liknende. 
Det burde jo være genialt?

Ellers søker jeg stadig tilbake til god, gammeldags tegning for å komme meg i form med tegnehånda igjen.
Trenger definitivt øvelse på å bruke mer svart.
Bruker photoshop alt for lite om dagene. Huff og huff.Reth Riever


Dagene er så sykt varierende også. Men denne helgen hadde jeg faktisk helg! Nærmere bestemt Lørdag. Det var i grunn bare fordi jeg ikke var i form til å gjøre noe nyttig på skolen, men det finnes ikke tvil om at jeg trengte det. 

Denne uken blir intens med lange dager; skole fra ni til fem, inklusiv forelesninger på den senere halvdel. 

Jihu.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar