mandag 13. juli 2015

Gloria Grimdark

Noen som kjenner til ordet "Sparkledogs"?
Okay, så bare for å gre ut det absolutt grunnleggende... Det fins helt enormt svære miljøer der ute som baserer seg på å tegne hunder/ulver (og andre dyr) som er helt spesielle.  Denne spesifikke trenden går ut på å tegne og designe hunde- og ulvefigurer med farger og pelsmønstre som ikke er det spor naturlig. Gjerne med passe tåpelige navn. Disse figurene har gjerne pannelugg eller hårsveiser, og majoriteten av dem er laget av unge i de tidlige tenårene.

Selv om jeg ikke liker kategoriseringen, går flere av mine tidlige ulvefigurer under betegnelsen "sparkledogs". Når jeg tenker meg om, det gjelder egentlig alle sammen. "Glitrehunder" kan også ha tilbehør og plagg som leggings og øreringer, smykker + +
Det finnes flere undergrupper som Scenedogs, gloomdogs osv osv, men jeg er ikke engasjert nok til å dykke noe dypere...

Nåh, et fellestrekk for veldig mange av tegnende/skrivende i de tidlige tenårene, er at mange lager en eller flere karakterer som er så sykt KULE, har en MØRK FORTID, ofte med ARR på kinnet, har i seg UANTE KREFTER og yap yap yap yadda yadda yadda ingen forstår hvordan de har det og de har denne intense blandingen i seg av LYS og MØRKE. Og så videre....... Dette er noe som er så vanlig at er morsomt! Og dette gjelder ikke bare hunde- og ulvekarakterer.

Men så satt jeg i Finland, vet dere. Og i klassen begynte vi å snakke om disse Glitrehundene. Det ble så morsomt at ei i klassen satte i gang med å lage sin egen sparkledog - bare på tull, naturligvis.


Tegnet av Sonja Yrjölä

Og her har dere det - den alt for fabelaktige GLORIA GRIMDARK. Tegnet på whiteboard med de nydeligste farger du har sett. Hun har alt! Halsbånd, smykker, leppestift, djevelhorn, pelsmønstre og arr. Hun er halvt demon - halvt engel. Og hun er så kul, du forstår det bare ikke. Hennes tunge byrder er hennes alene, og du må bare stå og se på at hun en dag overvinner verden.Jeg var lamslått.
Det var ganske enkelt for bra.
Hun fortjente noe bedre.
En fremstilling som satte hennes fabelaktige personlighet til sin rett.
Det tok overhånd.


Hail Gloria!


Bildet har alle photoshop-synder jeg kjenner! Lens Flare, glitter, doge og burn-tool, lyn-effekter 
- til og med en regnbue. Og naturligvis en passende skrift med navnet hennes.

Send hjelp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar