mandag 22. august 2016

Oppstart på tegneserieworkshop


Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde mer å vise til enn bare det jeg har fått gjort på en uke. Med dette ønsket følger også skyldfølelsen for at jeg ikke får ræva i gir til å jobbe med tegneserier. Men kanskje finnes det håp; Biblioteket i Kristiansand har startet opp igjen med tegneserieworkshop på fredager. Dette er en god mulighet til å få fokus på riktig plass. Selv om jeg ikke har tegnet "Fattern og meg" - halvoffisielt omdøpt til "Grus" - på sikkert to-tre år, har jeg en del nedskrevne striper som ikke ennå har blitt tegnet.

Den siste opplastede stripa på nettserier var del av en kort sekvens om en alenehelg i Tromsø - jeg klaget i beskrivelsen over at fargelegging var stress, og at jeg vurderte å laste stripene opp i svart-hvitt. Jeg fikk så kommentar av noen at for deres del, gjorde det ikke noe å vente litt lenger for å få stripene i farger.

Og siden da har det stått stille.

Dette er kroneksempel på hva som skjer når man sier at noe "ikke haster" - det blir ikke gjort.

Selv om stripeserier ikke er det jeg egentlig vil drive med (jeg blir år på år anbefalt å delta i dagbladets seriekonk) så er det sikkert ikke dumt å tegne de nedskrevne stripene bare for å komme i gang.

Til å begynne med tok jeg en titt i "Grus-Arkivet", en mappe med stripeoriginaler av serien. Der fant jeg en uferdig stripe fra mars 2014.


En annen grunn til at det stoppet opp, var at jeg prøvde for hardt å organisere stripene, og ville nummerere dem etter når de skulle ut, i stedet for når de ble tegnet. Dette satte stopper for deler av motivasjonen, da det bare ble rot.

Håper derfor på lysere tider, både med jobbsøking og tegneserier. 
Og så noe helt annet; noen på tumblr spurte om jeg kunne tegne Ganondorf i klærne til Link. Folk er så rare.4 kommentarer:

 1. Jeg vet ikke om dette gjelder for deg, men jeg hadde selv et problem noen år tilbake med at jeg startet på alt for mange prosjekter. Hvis du vil jobbe med tegneserier, anbefaler jeg at du fokuserer på et prosjekt (kanskje to hvis du har kapasitet). Med prosjekter så mener jeg ikke bare tegneserier, men også andre ting som animasjon, tegne 'challenges', gaver, fan art, art trades, osv.

  Hvis du begynner å starte på masse prosjekter, så kan ting gå tregt. Da er det lett å føle at uansett hvor mye man jobber så blir det ikke noe framgang. Man sliter seg ut og mister motivasjon.

  Dersom du får ideer til å starte nye prosjekter, uansett hvor motivert du føler i øyeblikket, ikke begynn på den med engang. Skriv heller den ideen ned på en liste. Det kan hende at man blir mindre tent på den nye ideen etter noen dager.


  Noe annet som kan hjelper med motivasjonen er mini pauser. Masse mini pauser. Jeg merker ofte at mangel på motivasjon skyldes som regel stress. Dersom du klarer å ta pauser mellom jobb-/studie-/tegneøkter så vil det hjelpe med å holde stressnivået nede.


  Mvh
  Maggie : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode tips, Maggie! Dette er ting jeg naturligvis vet, men absolutt også kjenner meg igjen i, og stadig glemmer av i farten. Problemene stammer nok fra - som du sier - å ville gjøre alle tingene på én gang. Og jeg - rett og slett - klarer ikke å bestemme meg for hva jeg vil gjøre FØRST...

   Men du fikk meg til å tenke på hvor mye jeg faktisk prøver å gape over..
   - Daily Ink challenge
   - Ganondorf Fan-bloggen
   - Stripeserien "Grus"
   - Blogg
   - Gaver
   - Hirnagard-universet
   - The Crappies

   Naturlig nok ender jeg med å nesten ikke klare å gjøre noen av disse tingene. Men det skal jeg ha i bakhodet videre! Kanskje har du gitt meg det jeg trenger for å få en liten kickstart på veien videre! Tusen takk!

   Reg

   Slett
  2. Ingen årsak! : )

   Slett
 2. Meget gode bilder, jeg liker stilen

  SvarSlett