søndag 16. september 2012

Raptus 2012

I år ble det fantastiske året da jeg endelig fikk kommet meg på Raptusfestivalen i Bergen!
Kort oppsummert var det en helt grei tilreise, et helt fantastisk opphold med en helt fantastisk festival og helt fantastiske folk, og en hjemtur som var den desidert verst tenkelige avslutningen på den best tenkelige bursdagen noen sinne!

Onsdagen før vi reiste (5. September)
Uten at jeg egentlig hadde skjønt det, hadde mine medboende på internat 1 her på bjerkely bakt kake og cookies til bursdagsfeiring. Det var kjempekoselig! Jeg er litt lei meg for at jeg ikke rakk/torde å ta mer kake, for den var veldig god! Vi spiste cookies og is, og så på Tangled. Det var et uventet lys i min nye hverdag (som i og for seg slettes ikke er så ille) - ogdet var riktig fint.

Torsdag 6. Sept var det reisetid. Rett etter frokost hoppet vi på en innleid buss fra Bjerkely til Oslo S. Turen var "kort" og grei. På stasjonen fikk vi noen timer til (egen)rådighet frem til toget gikk. Her traff jeg på ei som pleide å vaske på Honningsvåg Skole, der jeg har gått alle mine skoleår fra 1. til 10. klasse. WHAT? Nå bor hun i Stange. Jeg... er ikke akkurat så oppdatert. Og jeg kan ikke navn på folk.

Tilfeldigvis jobber en kompis på Oslo S - han spanderte på meg lunsj på Burger King. Jeg spiser vanligvis ikke denslags, men når det ikke koster meg noe finnes det ei rom for nei. Dessuten fikk han endelig gjenopprettet sin mannlige stolthet etter en gang i fjor da jeg spanderte middag på kinarestaurant. (Gratulerer, det tok bare litt over et halvt år!) Men det var veldig kos. Og veldig kjekt å slippe å bruke så mye penger, nå som jeg er student.

På toget til Bergen fordrev jeg tiden med å tegne hender og øve på blindtegning - med min klassevenninne som modell. I løpet av turen spiste jeg ikke noe - kun i taxien til Montana (Vandrehjemmet vi bodde på i helga) fikk jeg en bolle ♥ Tre måltider på meg den dagen! Delte rom med to fra skolen jeg ikke kjenner like godt, men det var likevel hyggelig. :) Jeg var nok den som var først i seng alle dagene.


7. September - Bursdagsfeiring og serieseminar!
19 år! Da jeg sto opp følte jeg meg ikke så spesielt annerledes, men ved frokosten fikk jeg mange klemmer og gratulasjoner. De er så skjønne, klassekameratene mine!
Så var det seminar med Michael Golden og Joe Jusko. Jusko var forsinka big time, så det ble små endringer i programmet. Golden gjennomgikk kladdemanusene vi hadde laget til forberedelse. Det var veldig lærerikt - og litt kult når han ikke hadde noe å si på den siden han plukket ut fra mitt manus.

Jeg husker ikke maksimalt av seminaret, men det var virkelig verdt å være med på.

Midt i var det en liten pause. Jeg fikk hilset et lite slags "takk for sist" med Tore Strand Olsen - selv om det aldri faktisk ble sagt, da. Et slags takk for sist - siden da han holdt kurs på Høgtun ( 21.11.2011 TSO - På Høgtun!?) - Men jeg er sosialt pinlig og vet ofte ikke helt hva jeg skal si, så jeg stod og og var awkward for det meste. Men takk for sist! Bra Raptus! Og... hvor høy er du egentlig?


Mot slutten tegnet Jusko og Golden for å vise hvordan de jobbet. Inga i klassen var lynrask til å rekke opp hånda da Jusko spurte "Who wants it?" - så hun fikk den. Flink!
Neste var jeg innstilt på å få - jeg vet ikke hvorfor tho, jeg er jo ikke fan av hverken Marvel eller DC. Mot tegningens ende (Golden) var jeg veldig innstilt på å være først. - Og det var jeg, opptil flere ganger, men det var før han spurte hvem som ville ha den. Men jeg var også først da han spurte - dog, det var ikke bare jeg som rakk opp hånda. Ei anna i klassen var også i form! "Oh, what do we do now? Cat fight!" Jeg må si at Golden virket som en veldig trivelig og spøkefull fyr.
"Ok, who borrowed me this eraser?"
Han hadde lånt et viskelær av hu andre som rakk opp hånda.
"But it was my paper.." Sa jeg, og det var jo sant.

Tilbake til start!

Men i forvirringen og ubesluttsomheten som sydet brøt læreren vår Cathrine fram og pekte på meg;
"Also, it's her birthday!"
 - Badabom. Så jeg fikk tegningen. Og heh, Golden sa som så "You know she's lying for you because she likes you!" - Morsom! Jeg fikk tegningen, men hu andre som ville ha fikk skaffet seg en også (for en sum) - men jeg mener det var verdt det, for den tegningen hun kjøpte var mye bedre enn den jeg fikk. :)

Seminaret var da over, og folk begynte å gå. Jeg var glad for å ha fått tegningen, men så blir jeg gratulert

Av samboeren til mamma! Hogne bare dukket opp og tok meg i hånda og "Må jeg få gratulere!"
Skal si jeg var overrasket! Så overrasket at jeg måtte si hei og gi ham en klem for så å si hei opptil flere ganger etterpå igjen. ♥

Siden det ikke skjedde noe mer da, inviterte Hogne meg med på bursdagsmiddag - på en Kina- OG Sushi-restaurant! Jeg har ikke ord for hvor glad magen min var etterpå! Og det var bare så flott, vi pratet masse og hadde det hyggelig. Senere viste han meg rundt i Bergen, og vi tok Fløibanen. Det var fantastisk pent! Først var det tåke, men så klarnet det mens vi var på toppen og det ble skikkelig kult!

Rett etter fløibanen ringte mamma. Hun gratulerte meg med dagen og fikk høre litt nytt og hvordan jeg hadde det osv, og til da hadde jeg jo bare hatt en helt fantastisk dag! Det eneste er at jeg ikke fordrar å snakke i telefon, for jeg hører så dårlig med støy rundt meg i tillegg. Men jeg tenkte ikke så mye på det akkurat da, jeg var bare i knallhumør!

Senere gikk vi for å finne bussen jeg skulle ta - vi vaset litt rundt feil bussholdeplass. - Og ut av intet;
"Regine?" Jeg snudde meg og myste. "Marta?"
Det var faen meg ei som jeg gikk på skole med for lenge siden, men hun flyttet lenge før ungdomsskolen i hvert fall (flaut.. jeg husker ikke når.) Av alle å treffe på - HENNE hadde jeg definitivt IKKE ventet å treffe! En liten verden! Vi ga en klem og vekslet litt nytt - hun også går på folkehøyskole, men.. jeg fikk ikke helt med meg hvor.

Men bussholdeplassen fant vi, og vi stilte oss og ventet en stund. Jeg fortalte hvordan det så ut da klassen min ventet på bussen og stod og breket og lagde sære lyder - og friket ut alle andre som stod og ventet. Heh heh! Bussen kom, og Hogne og jeg skilte lag. Det var bare en helt herlig bursdag! Glemte dog å skaffe kort å sende til Morfar - som har gitt meg 500 spenn på konto til bursdagen. Må sende brev i stedet.

Så fredag var en suksess, og faktisk den beste bursdagen jeg noen sinne har hatt. Å komme på Raptus var virkelig den perfekte bursdagsgave - tusen takk, Bjerkely!

Lørdag 8. September
Vi klarte faktisk å bli en buss forsinket, og mistet dermed åpningen av festivalen.
På bussen ble jeg oppringt av Tilsynstelefonen på skolen - da var det en gruppe som sang bursdagssang til meg over telefon. Det var virkelig stilig, tross en dags forsinkelse! ♥

Vi mistet også førstebiten av forstettelsen til seminaret der Joe Jusko holdt på med å snakke om hvordan han jobbet. Til dette stod det at man skulle ha med seg anatomitegninger som skulle analyseres i plenum, men det ble det ikke noe av. Jusko viste hvordan han jobbet med maling fra start til finish, så jeg fant heller ut at jeg skulle gjøre noe annet, kikke på stands eller noe.


Jeg surret lenge i nærheten av standen til NTF og Dadaph Serraph - jeg så Lizzy, som jeg ikke torde si hei til før hun vinket febrilsk til meg. Da løsnet det litt!


Hun leksjonerte meg i hvem som var hvem av Nettserierfolk og pekte rundt. Jeg fikk hilst på bl.a. Rigmor, Gard, Jorunn, Dadaph - pluss et småflaut gjensyn med Ida Neverdahl og Ola Lysgaard, som jeg ikke kjente igjen med det første. Det er flaut fordi vi tilbragte omtrent ei uke på UKM i Trondheim sammen i fjor. Men det var veldig hyggelig! Og litt avslappende å treffe noen jeg kjente fra før. Også fikk jeg kort hilst på Catya - Men jeg var så virrete i hodet av alle folka at jeg ikke fikk snakket noe mer med henne. Også møtte jeg Adamant fra en chatkanal på IRC. Han møtte jeg senere på nattoget fra bergen også.Jeg spurte Gard om han ville tegne en hilsen i skisseboka mi - og det gjorde han!  Jeg ble glad! Og selv om jeg ikke liker å si til folk at jeg har hatt bursdag, så ser jeg litt på den som en liten bursdagsgave. Tegningen hans ble skikkelig søt!
For det meste hang jeg med Lizzy. Det var hyggelig! Også dro jeg på et seminar med en franskdanske(?), Thierry Capezzone, som holdt et veldig inspirerende fremlegg om hva han brukte til å inke striper og hvordan. Jeg kjøpte av ham ei bok han har laget sammen med Peter Madsen som heter "Tegn og Fortæl" - en hel bok om hvordan man skal lage tegneserier. Jeg har faktisk ikke lest ordentlig i den, bare litt her og der og sett på illustrasjoner. Men boka er veldig inspirerende!
Jeg kjøpte også album 1 og 2 av Dadaph Serraph, og jeg fikk Bård til å tegne Mort Daurond i det ene. I det andre sa jeg "Tegn meg!"

Nabostanden var visst Neil Gibson med sin tegneserie Twisted Dark. Mens Bård tegna stod jeg på ene siden av standen og breket til Lizzy, som breket tilbake. Bæææ! Han på siden bare "The fuck is wrong with you guys!?"
Det var hilarious.

Må si at tegningen ble spitting image. Meg på en prikk! Også stod det "BÆÆÆH!" i snakkebobla ved siden av. Dette er kanskje litt internt for de som ikke har vært på Nettserier.no en tid, men jeg syntes det var sykt morsomt fordi jeg forbinder Bææ'ingen med trolleserien "Furry High" som Bård og Lizzy hadde stått for. Så jeg responderte med "Åååh, Jævla troll!"
Det var bare herlig.

Etter 18.00 dro vi på pastasentralen. Jeg bestilte noe merkelige greier som visstnok skulle være fylt med noe.. men det inni virket melaktig og var ikke spesielt godt. Sausen hadde heller ikke nok hvitløk i seg til min smak (smakte nesten ikke noe hvitløk). Jaja, jeg kjøpte meg en fanta og tørket opp sausen med et rundstykke. Yum~
Kjøpte en Cocio etterpå og en iskaffe til tilbaketuren. Så var det å sitte på montana og kikke litt i danskeboka og tegne litt. Senere dusjet jeg i bare vann - hadde ikke såpe, heh. Men likevel fresh og fin etterpå.

Søndag 9. September
Morran var tyngre enn ellers, men vi kom oss opp og tok Taxi fra montana til togstasjonen for å dumpe bagasjen. Låste inn tinga våre i et skap og gikk på festival. Først var jeg på et fremlegg med Arne Bye og Bård Lilleøyen. Laksevåg forlag virket som et ålreit forlag, må legge det i bakhodet. Senere hang jeg ved NTF og Lizzy, var stand-groupie hos Gard og kikket på hva han gjorde. Jeg snakket litt med Ola og hilste utallige ganger på Ida (hun disser meg for å ikke huske, ahaahou!)
Eneste jeg ikke hilste på var han som tegner Arild... jeg møtte Daniel, som jeg så vidt husker å ha hatt noe kontakt med på MSN (kompis av en annen fyr jeg kjenner, som jeg har hatt litt mer kontakt med) Jeg så også en opphengt tegning av Navnløs-tegneserien på Nettserier. Skulle gjerne hilst på ham også. Oh well.

Jeg var for pinlig til å tore å si ha det til Gard og folka da det var nedpakking og avslutning av festivalen. :( Uff. Men avslutningsshowet var kjempeflott! Han russern som var besøkende tegnet en virkelig god tegning av Bård i en tegneduell. Det var virkelig bra!

Men halv sju stakk klassen på peppes og spiste pizza. Den var god, vi fikk en mild en med biff. Men jeg ønsket ananas. (Yeah, saksøk meg) - Ananas fikk vi, men jeg ble skuffet da jeg kjente de hadde hatt noe spicy saus på i tillegg. Oh well. :(

Spis og vær glad, det er gratis! Siden vi ennå hadde tid å svi av, kjøpte jeg dessert også; En Moccakaffe og Oreo dream kaketing. Det var deilig!

Mette og fornøyde stakk vi derfra. Men så fant jeg ikke paraplyen jeg hadde lånt av roomien min. Jeg kastet veska i hendene på Cathrine og løp tilbake for å lete. Uten hell, så jeg løp tilbake. Det var en overraskende forfriskende løpetur. Jeg fikk tilbake veska mi og kjente grundigere oppi. "Oh. Fant den." Problem løst!

Så gikk vi lykkelig og bråkete til stasjonen, hvor vi ventet en liten time. Hadde jeg vært russ skulle russenavnet mitt vært TMI (Too Much Information - for dere ikke-nerder der ute) - dette kom jeg på mens jeg snakket med animasjonslæreren og la ut i langt og bredt om det ene og det andre. Mens vi ventet på toget satt jeg og trallet litt for meg selv. På nattoget fra Bergen til Oslo S var jeg ganske så fornøyd. Helga har vært helt fantastisk og har vært den beste bursdagen noen sinne! Det var også der jeg satt og skrev ned alt så jeg skulle huske det til denne bloggoppdateringen.

Mandag 10. September
Reise med nattog er ikke det beste, har jeg lært. For selv om Raptusfestivalen har vært tidenes aller beste opplevelse for meg, har tilbakereisen vert den aller verste noen sinne. Først og fremst var det ikke mye søvn å få på toget. Og når jeg sov, var det med hodet mellom beina, så å si. Så vi var alle trøtte og slitne, ganske sultne, mange av oss.


Til vår forferdelige overraskelse hadde ikke skolen leid inn buss, så vi tok time-ekspressen fra Oslo S, med den konsekvens at vi måtte gå fra busstoppet til skolen. Tretthet+sult+gå og drasse bagasjen til mål = Ræv

Jeg og roomien min satt og grumlet hele bussturen og klaget til hverandre om hvor urettferdig det var osv. osv. Om ikke riktig, var det i hvert fall godt å få det ut. Selv om jeg var like pissed da vi kom fram og hoppet av bussen. De som har fot- og leddproblemer ble hentet, og noen tok runder på å kjøre slik at alle kom seg litt fortere frem. Men jeg var så sur, så jeg gikk hele veien og unngikk faktisk alle biler. Samtidig følte jeg meg veldig som min karakter Drakir mens jeg gikk - og forestilte meg at slik er det han går når han er gretten.


Nå som jeg er i bedre humør ser jeg selv at det var virkelig bare småting - og det sier litt om hvor lett irritert man kan bli. Men som om tilbaketuren ikke var ille nok, så ble det til at jeg ikke fikk sove noe særlig utover dagen heller. Jeg hadde planlagt å ta igjen søvnen jeg hadde missa på toget - men gravemaskina utfor vinduet mitt hadde tydelig andre planer!

[Takk for en fin festival!]

Så ja, dette oppsummerer egentlig raptushelga mi ganske bra... Jeg var skikkelig pissed til ganske langt etter middag, så begynte det å gå bedre. Jeg satt og så på film sammen med noen av folka på skolen mot kvelden. Plutselig hører jeg telefonen min ringe - jeg bykser opp og løper inn på klasserommet for å ta den. Og spør guttene som satt inne om hvorfor de ikke sa fra at mobilen min ringte. Grr! Nuvel.
Da hadde den allerede ringt to ganger før. To anrop fra pappa, et fra mamma. Forsøkte å ringe til pappa først, intet svar. Så ringte jeg mamma for å høre om hun ringte på vegne av pappa som ikke fikk tak i meg eller noe. Niks, det var helt uavhengig. Jeg må bare si; ok, hva faen - hvorfor bestemmer alle seg for å ringe meg når jeg faktisk driver på med noe? Jeg er tilgjengelig hele tiden, men når jeg ikke er det, ja daaa skal folk ha tak i meg. Geez!

Ja, så mamma ville høre hvordan det gikk og sånt. Kult nok det. Og pappa, som attpåtil hadde sendt melding "Må snakke med deg!"
- ja, han lurte bare på hvor nintendo 64-spillene lå, for de skulle bror ha.
Også spurte han om det var noe mer han skulle sende ned til bjerkely - han hadde sendt meg en pakke tidligere med mine ting. "Tørket mango?" foreslo jeg, for jeg elsker tørket mango, men finner ikke riktig sort noen steder. Og nøttefabrikken sin er helt grusom. "Nei, det kan du skaffe selv, jeg finner det over alt i butikkene"...Jeg ble lei meg.

Jeg tror ikke han helt skjønte at jeg kunne tenkt meg det til bursdagen min - men dere vet - sånn er det av og til. Ikke er jeg så god med ord muntlig heller, så jeg fikk ikke sagt at jeg akkurat nå bor langt unna butikker, og at den nærmeste ikke har denslags. - Pluss at jeg nå også er fattig student og ikke burde bruke penger på så mye nå. (En pakke med slikt koster 60 kroner - det er mye for en student som ikke får nok penger av lånekassa til å betale for alt i skoleåret)Det var noe jeg fikk sagt i ettertid da, så han sa han kunne sende noe likevel... Jeg ble glad.
Samtidig, det virker kanskje litt sært å være så opptatt av noe så.. vetikke, mango. Men jeg synes virkelig den er så ekstremt god, og med tanke på at jeg ikke finner den noen steder blir jeg bare enda mer skuffet når jeg glipper sjansen til å få tak i det.

Og hurra! Det tok jo bare ei uke å få skrevet dette! Cheers for seine oppdateringer! Det tok litt tid fordi jeg tenkte jeg skulle lage illustrasjoner (siden dette hevder seg å være en tegneblogg) - og folkehøyskolen gir både oppgaver og har opplegg på kveldene. Uansett, jeg og penseltusjen ble litt uoverensstemt fordi jeg tegnet for smått.


7 kommentarer:

 1. Du tegna inn MIIIN tegning! Wow! Dødskult!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihihi! Ja, jeg sa jo at jeg så den! ;D

   Slett
 2. Selv takk for sist, Regine! Og siden du spør: 1,97 :)

  SvarSlett
 3. Waaah var du på Raptus festivalen?? så kjekt! :D:D Kunne ha vært mer folk som kunne ha kommet i år, men får håpe at det kommer mer til neste år :D

  SvarSlett
 4. Likte oppsummeringen kjempegodt, og setter pris på hvordan du krydret den med illustrasjoner og striper(Spesielt den med Adamant satte meg på fnisebenken, og ble glad for å se looken hans, selv om awkwardheten med folk man kjenner online er mer close to home). Kjenner meg igjen i at turen var dritt og selve opplevelsen var gøy, og du hadde både flere dager opplevelse og en mye lenger reise. Skulle ønske jeg hadde dratt i år og fått blitt med på moroa! : D
  Og gratulerer så mye med dagen som var! Jeg hadde ingen anelse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :) Hadde vært kult hvis du også hadde vært der!

   Slett
 5. Sånn er det når det er klokka 4 på natta, man sitter på et tog uten å få sove, og må veldig på do :P

  SvarSlett