torsdag 21. februar 2013

Skisser og GIFer og litt scifi


Lenge har jeg gått med en del skisser som jeg ikke har fått fremvist, på grunn av alt tullet vi har holdt på med på skolen før ferien. I går tok jeg i bruk pappas scanner, som trollet med feilmelding og startproblemer akkurat da jeg hadde fått scannet den siste litt interessante tegningen. Puh!

Nåh, hvor skal jeg begynne... Det meste her er øvelser og slikt, men noe av det er arbeid i sammenheng med skolen. Tror jeg tar en helt enkel oppramsing i dag.

Husker jeg rett, så tegnet jeg dette på flyplassen på begynnelsen av vinterferien. Men det kan godt hende at jeg blingser totalt på den.... To halvhjertede tegninger av Dorf, gjort som en øvelse og et slags studium på linjetykkelse. Kan ikke si at jeg ble særlig klokere, så det trengs nok mer øvelse.

Mer øvelse, bare at dette gjorde jeg i går. Som nyttårsforsett har jeg som kjent det at jeg skal tegne ut minst ett ark og ta meg godt med tid - men i det siste har det vært helt kaotisk. Tror jeg ligger langt etter, men vet samtidig ikke.

Embla har et slags onepiece-plagg, som forestiller en bjørn. Vi tenkte litt lenger på den, og forestilte oss "The Crappies"-plagg av den sorten. Det kunne vært kult!

Mot vinterferien hadde vi plutselig et tullete opplegg. Det var en skriveøvelse, og jeg endte med å skrive om Fonk (motstykket til Dorf) og noe vissvas om Dr. Who og sømming av korpsuniformer. ???

Her er noen små portrettskisser av Johan, Drakir og Shin.. og et argument for at jeg ikke tegner anthro/furrykarakterer.

Ruteoppsett re-do til s.3 i tisidersoppgaven min. Woh!

Denne sier seg selv. Moral: Sjekk om du har noe drikke på deg før du entrer sikkerhetskontrollkøa, eller  torturer deg selv med en liter sjokomelk rett før du skal fly. Gjør garantert underverker for flysjuke.

Og her er noe jeg er bittelitt kry over! Noen dager tilbake satt jeg med skisseboka mi og klødde så etter å prøve meg på tradisjonell animasjon. Uten noen faktiske hjelpemidler, hverken digitale eller tradisjonelle, satte jeg meg med blyant og papir. Denne lille, veldig enkle animasjonen består av fem tegninger. Det ene jeg med hånda på hjertet kan si meg storfornøyd med, er smilet. Ellers er jeg fornøyd nok med resten, med tanke på at jeg ikke hadde lysbord til å se hva jeg hadde tegnet under.


Tegna dette kort etter at jeg hadde blitt ferdig med den lille animasjonen. 

Jeg husker ikke hvor mye jeg har skrevet om Science-fictionoppgaven annet enn at det var dårlig timing på Film Noir. Nuvel. Oppgaven går ut på følgende: Ta for deg en karakter du har brukt i tidligere oppgaver (I mitt tilfelle valgte jeg en jeg kommer til å bruke senere), trekk et tilfeldig yrke og redesign karakteren til å passe dette yrket i et science-fiction-samfunn. Eller noe. Valgfri oppgave går i å tegne en ensider som illustrerer karakteren i arbeid. Jeg valgte Raymond - pirat, våpensamler... gretten liten gnom. Dere har sett ham før:


Yrket jeg trakk? 
Skredder.
Sååå, hvordan sci-fiserer man ei nålepute?
Redesignet er i grunn klart nok... Hadde jeg hatt mer tid (og mer interesse for widgets og gadgets) skulle jeg gjerne funnet på noe mer kreativt enn en multiverktøyhanske. Men EHH. Og hva gjør en skredder i et fremtidssamfunn? Så dette er Raymond - retroskredder med verktøy som er så moderne retro at han bruker ei helt vanlig nålepute. WOAH.


Den siste tingen jeg vil vise frem nå i dag er en annen liten animasjonstest. Jeg satt nemlig på flyplassen (mye flyplassitting her) og drodlet en rekke med Crappy-Ella i gåpositurer. Bare for å teste, satte jeg dem sammen. Resultatet overrasket meg positivt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar