fredag 11. oktober 2013

Gjørelistegjenferder

Milli, superheltkarakteren til hu jeg skylder flere tegninger.
I fjor under TV-aksjonen holdt vi en auksjon på folkehøyskolen. Der tilbydde jeg tre ulike tegnetjenester. De gikk for rimelig høye priser etter hva jeg anså min standard som, men jeg har ennå ikke fått tegnet noen av dem. To av de som kjøpte, har ikke klart å bestemme hva de vil ha, og hun tredje har jeg ikke kommet i gang med. For trjedjetøtta skylder jeg også to andre tegninger; en som en takk for noe greier, en annen som "tilbakebetaling" av en kjøretur. Jeg har bare fått gjort en av dem.

Det ergrer meg sterkt når jeg får slike "oppgaver" som jeg i begynnelsen ikke får kommet i gang med fordi jeg avventer ønsker/forslag fra mottaker, men senere ikke får tid til å ta tak i. Jeg venner meg til å ha det på lista, uten at det skjer noe med gjøremålet. Nå har jeg hatt disse gjøremålene på lista i et år, og jeg har vært bedt om å droppe det. Men med tanke på at folka faktisk har betalt penger for det, finner jeg det særskilt urimelig å ikke levere. Enig med den? Godt. På den annen side blir det slitsomt å alltid ha slikt hengende over seg. Jeg sier ikke det er synd på meg, men jeg bare haaaater det når ting blir stående for lenge på lista mi! Grrr!

On a line Collab

Griffsnuff på deviantArt utlyste en collab (samarbeidsprosjekt), hvor man fyller ut en base med farge til å vise sin egen karakter. Jeg fikk ikke lov til å tegne fritt uten base, så da gikk førstegreia mi (som jeg hadde brukt sånn ti minutter på) i dunken. Derfor gråter Owo, for han fikk ikke være med. Raymond, derimot, tror jeg ble akseptert. Funny thing, siden jeg tegnet omtrent hele basen på nytt. Men det var vel akkurat dét.
Jeg fulgte basen.

Dave's weekend of not-so-hellishly-tendencies

Forrige uke var utrolig artig, men krevende! Jeg lærte en hel del gjennom praktisk arbeid, og lærte også at jeg aldri mer planlegger å døgne igjen så lenge disse helvetesukene varer. Vi var forberedt på helgearbeid, men så merkelig det enn er, ga Dave oss helga fri. Og jeg var SÅ klar for å jobbe! Jeg, som på en måte har etablert et slags image som skolekjær gnier med milde workaholiske tendenser, fikk denne: "Yeah, what're you gonna do in the weekend now?" Komisk.

Men det strider ikke mot faktumet at fri akkurat forrige helg passet glimrende. Jeg var allerede lettere utslitt på grunn av lite søvn, og hadde ting som måtte gjøres ganske snart. Blant disse å designe en øletikett til bordern. Kjente på meg den klassiske "hvorfor sa jeg ja til dette", men etter hvert som jeg ble mer og mer venn med skolens cintiq-tegneskjerm, kom det på gli.

Personlig showreel #1

Jeg tenkte det kunne være artig å følge opp utviklingen min gjennom skoleåret ved å lage en video/showreel fra hver del vi gjennomgår. Derfor satte jeg sammen min egen showreel, med samme materiale som den fellesvideoen til hele klassen.Videoen er uten musikk, for enkelhets skyld. På den måten kan du lytte til den musikken du vil mens du ser på, og jeg slipper copyrightkomplikasjoner som mange av mine gamle speedpaint/timelapse-videoer preges av. Vinn-vinn!

Dave's weeks of Hell #2

Skrev jeg noen sinne en #1? Nuvel. Denne uka valgte vi en eksisterende tegnefilmkarakter vi skulle analysere og bryte ned til enkle former, uten å lete opp offisielle modelltegninger. Deretter konstruere egen modelltegning for karakteren, samt tegninger av ansiktsuttrykk og figuren i bevegelse.. Det var gøy! Jeg valgte Miguel fra "The Road to El Dorado", og satte i å analysere og tegne.
Frihåndstegning av Miguel, og en delvis referert tegning av Ponyo.

Jeg hadde filmen på den eksterne harddisken min, men da jeg skulle prøve å spille den av via en av skolens maskiner for referanse, ble den regelrett oppspist av antivirusprogramvaren. Perfekt timing, likner min flaks. Men det gikk braaaa...

Dagen etter ble vi mikset sammen i par, og fikk i oppgave å animere både vår valgte karakter, og den andres. Miguel havnet sammen med Ghiblis Ponyo.

Siden vi skulle animere en sekvens med to karakterer og samtidig lære oss å tegne den andre karakteren, fikk vi en dag til på denne oppgaven. Natt til torsdag ble det to timer søvn på meg, ehee hee hee. Men jeg begynner å bli vant til å "bo" på skolen. Vurderer å flytte min splitter nye (og nussesøtlig lille) riskoker ned hit slik at jeg bare kan ordne meg ris når jeg er sulten. Mmmm, ris...

Jeg planlegger å gå grundig gjennom alle oppgavene når helvetesukene her er omme. Det ryktes at vi får det langt roligere etter disse ukene, som jeg synes er både trist og medlevelig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar