mandag 24. mars 2014

Illustrasjon i Næravisa

 Journalistikklinja har i det siste plaget oss mer frekvent enn vanlig her på animasjon. Noen vil ha en introgreie eller vignett, andre et stillbilde eller illustrasjon. Det blir som regel til at vi, opptatte som vi er, ikke egentlig vil gjøre noe av dette, og forespørselen etterfølges av en lang pause. Deretter bryter en av oss sammen og sier vi kan gjøre det.

Det som ergrer meg når de kommer ned hit, er at de ikke vet nøyaktig hva de vil ha, og de kan i alle fall ikke forklare det. Ikke har de tenkt på format når det gjelder video, og hvis de vil ha tekst, har det ikke falt dem inn å skrive det ned til oss. Det er litt som å bli overrasket over å måtte ta urinprøve når du skal teste deg for Chlamydia.

Men det er ikke alltid vi er like motiverte på vårt eget arbeid, og denne ene dagen kom det ned ei som ville ha en illustrasjon så fort som mulig. Jeg kastet meg på med ledende spørsmål og drodlet kjapt ned ideer, etterfulgt av kanskje en og en halv times jobb med en snarere eksperimentell illustrasjon. Uten å ha lest artikkelen. Men illustrasjonen passa. Den ble trykt i Næravisa forrige fredag, og det var jo skøy. Du kan lese artikkelen på Nærnett, skulle innholdet være av interesse.
Med de to tegneseriene mine på vent, får jeg tid til å kanskje gjøre en kortere historie eller noe. Jeg vil veldig gjerne bidra til neste Bobla, men må forberede materiale til å sende inn for ytterligere vurdering.


Prøver her å finne frem til en enklere og samtidig mer uttrykksfull stil ettersom jeg
ikke tegner særlig varierte kroppsfasonger...


<< Lørdagen gikk til å spontant gjøre en fritegning av Cargovskis stue fra "Tjenesten". Det slo meg at man ikke egentlig får et særlig godt blikk av stuen selv i tegneserien. Jeg må bli flinkere med etableringsruter der vi får se alt tydeligere først.


Som øvelse driver jeg og øver frem noe photoshop-tegning, samtidig som jeg forsøker å avgjøre klesdrakt for hovedpersonen Teodor. >><< ...Mens i går fikk jeg idé til en mulig Ensider med Altaværingen Shin Dreyer i hovedrollen. Jeg satt ganske lenge for å vagt utvikle handlingen, men vet ikke helt ennå om materialet fenger. Ideen er jo å vekke litt følelse, kanskje, men jeg vet ikke riktig. Jeg skal nok jobbe mer med den.Til sist får dere en sniktitt på cutout-prosjektet vårt på skolen! Yeehaaa!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar