mandag 22. juni 2015

Screentones og rasterark

...Er i grunn akkurat det samme. Da jeg skulle dobbeltsjekke at rasterark var det rette norske ordet for "screentone sheets", så jeg at de faktisk selger det over på Tegne.no. Jamenheisann! Så var det store problemet mitt i Finland at jeg ikke var i Norge og bare kunne få det tilsendt innenlands.

Nuja. Nok prat! Her kommer litt bilder!
Drakir og Kai!


Her er prosessen på den aller første tegninga jeg valgte å teste ut rasterark på. 

Tastet også pennesplitter i første omgang

Fylte inn sorte områder med pensel. 

Tid for moro!I forbindelse med tegneserieprosjektet mitt måtte jeg naturligvis prøve ut rastere i tegneserieformat også. Det er ikke mye til vits, men jeg fikk både prøvd ut effektbruk og brukt opp de mest patetiske restebitene jeg hadde tatt vare på. I Finland kjøpte jeg flere bunker A4 tegnepapir med guidelinjer på, spesielt ment for tegneserier. Det er centimetermål i alle fire ender, som er veldig hendig og tidbesparende når du skal trekke opp disse linjene som skiller rutene fra hverandre. Overflaten kjennes litt som bristol board, er glatt og kjennes deilig å tegne på. Men forskjellen fra bristol board, er at papiret er betraktelig gulere! Jeg lurer på om det er del av årasken til at sidene mine ser litt mer harry ut enn jeg trodde når jeg skanner dem inn i høykontrast...

Jeg beklager engelsken her. Dette var noe jeg måtte vise til lærerne i Finland, så det virket som en god idé å gjøre det forståelig for dem også...
Jeg liker å tro at jeg foretrekker å tegne serier i A3 - men med tanke på framtiden og den usikre tilgjengeligheten på en A3-skanner, tenker jeg det er best å kjøre trygt. Det tar også mindre plass, i Finland var det helt håpløst å finne så mye som en mappe i A3-format! Så her blir det A4 fremover en god stund...

Men i neste uke finner vi frem noe annet! Jeg fikk det nemlig artig med å sende en del brev og lage kort og slikt av farget kartong. Noe av det ble ganske fint!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar