mandag 21. desember 2015

Arbeid med Bachelorfilm: Knight & Wizard

Hele semesteret har jeg maret og josset om bachelorfilm. Men hva har jeg egentlig drevet med i løpet av denne tiden?!

Tegnet av Nikolai
Ved skolestart var jeg fullstendig blank på hva jeg skulle lage. Jeg har massevis av historier og fortellinger jeg har lyst til å lage, men følte at ingen av dem var enkle nok til å få laget i løpet av et lite år, og i hvert fall ikke i form av animasjon. Jeg vurderte faktisk å lage showreel, det "minst krevende" av mulige eksamensprosjekter. Til det ville jeg testet ut å bruke 3D som grunnlag/referanse for tegnet 2D. Så langt kom jeg altså ikke - jeg lekte meg litt med 3D-modellering i starten av året, men ble spurt av min klassekompis Nikolai om jeg ville teame opp med hans prosjekt.

Klart jeg ville det! Jeg hadde fått høre kort hva ideen gikk ut på, og ville gjerne se den ferdig. Selv var jeg uten noen ideer. Så hvorfor ikke bidra?

Her er vi!

Karakterdesignet var allerede sånn noenlunde på plass, foruten senere sidekarakterer. Her er de ferdige designene til de fire mest sentrale karakterene i fortellingen.

Nikolais karakterdesigns

Videre herfra gikk det i å lage et faktisk manus til storyen, vi bestemte oss for å forlenge den til tre akter. I starten var den bare en to-minutters sketsj, nå er den nærmere en sju-minutters kortfilm!

Jeg lagde denne gif-en som en test på hvordan det kanskje blir seende ut.


Her er røffe fargemanus basert på storyboardene våre til første akt.

Jeg har foreløpig ikke gjort noe særlig karakteranimasjon, men har heller vært opphengt i å få gjort layouts og utgangspunkt til bakgrunner til første akt - mens jeg så vidt tar meg tid til å øve på tegning av karakterene på siden.

Øvde meg på å tegne trollmannen vår.

Vi ble etter hvert forenet med to dyktige typer i klassen som også ville jobbe på filmen vår. Sjur er et animasjonsmonster vi åpenbart trenger å temme, men det er dritgøy å ha både ham og Stian på laget.

Her er de!
Sjur er den som foreløpig har gjort mest animasjonsarbeid, om det fortsetter i dette tempoet, kommer han til å ha animert hele filmen mens vi bare står der som dette:

Animert av Sjur
Prosjektarbeid har fra barneskolen av vært en riktig pine i rævva. Men det er fordi man alltid ble satt i gruppe med folk man ikke likte, og en oppgave ingen ville gjøre. Det endte alltid opp med at én måtte gjøre alt arbeidet mens resten av gruppa tok cred. Blærk. Men dette... dette er annerledes. Dette er moro.

Som samarbeidsprosjekt, går elementene mellom flere hender før det blir ferdig. Vi har mange bakgrunner hvor det ligger ei gryte - og på følgende tre eksempler tror jeg vi har vært mellom tre og alle fire i gruppa på å få laget hver bakgrunn.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar