mandag 18. november 2019

Nytt Über-album på veiÜberPress lanserer snart sin neste tegneserieantologi, og jeg har vært med!

Bildene her er utdrag fra mitt bidrag, "Jegeren". Selve Über-albumet blir forhåpentlig tilgjengelig fra midten av desember, og kan da kjøpes på ÜberPress' egen nettbutikk.

I dette bidraget har jeg eksperimentert med å tegne og fargelegge i procreate på iPad. Det viste seg å bli mer komplisert enn jeg håpet, da jeg foretrekker å jobbe stort - noe Procreate ikke helt likte.


Serieskapere og designere verden over ser ut til å hylle Procreate som en helgen, og noen går så langt som å jobbe eksklusivt på iPad. Som oppvokst med tastatursnarveier og sterkt tilknyttet muskelminne, kjennes det allerede unaturlig. Dessuten er denne knipingen og sveipingen veldig kronglete når man har lange negler (gidameg).

Men ved siden av kryptisk brukerflate og en strøk-stabilizer mer egnet for kalligrafi enn tusj, liker jeg veldig godt hvordan Procreate håndterer teksturer og utsmøring av strøk. Til vanlig jobber jeg i Clip Studio Paint, og selv om de i sommer la til noen veldig digge vannfarge-brusher, er ikke teksturen 100% overbevisende. Bildet av Dorf er en test tegnet i CSP med deres "Realistic Watercolour Brushes". Teksturen funker, men er ikke helt "der". 

Dette er annerledes i Procreate. Jeg lastet ned en gratis watercolour-brush til procreate, og byttet ut brush-shape og tekstur til å være de samme som i CSP. Resultatet ser du i eksempelbildene fra tegneseriebidraget mitt. Så selve fargeleggingen av tegneserien ble gjort i Procreate, og det var gøy. Men jeg håper den kommende oppdateringen av appen skal gjøre den kraftig nok til å dekke de andre behovene mine også.

Til slutt: Jeg laga egentlig bare denne bloggposten så jeg kunne vise det fjollete uttrykket til denne fyren, og poengtere utviklingen fra første skisse til ferdig bilde.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar