tirsdag 19. november 2019

Oppvarming med Quickposes

Alle som tegner får på et tidspunkt høre at de bør øve seg med hurtige krokitegninger, enten med modell, eller fra bilder av mennesker i bevegelse. For mange år siden øvde jeg meg gjennom nettstedet Posemaniacs, men siden flashplayer per i dag er blitt et styr å få til funke (av sikkerhetsmessige grunner), er den noenlunde utdatert. Bildene fra nettstedet viser poserende 3D-modeller uten hud, fra (til tider) tilfeldige vinkler, som er god øvelse for å forstå ting som muskler, anatomi, positur og forkortning.

Jeg har ikke oversikt over hvor mange gratistilbud som er der ute i dag, men siden Posemaniacs ikke laster i iPad-nettleseren min, testet jeg ut Quickposes.

Nettstedet har et arkiv med foto av både nakne og påkledde modeller. Arkivet virker til å være sammensatt av ymse kategorier, som ikke trenger å være problematisk for en som bare vil øve seg på å tegne raske positurer. Rettighetsmessig er det nok ikke helt i vater, siden noen bilder ser ut til å ha vært plukket fra et google-søk.

Det jeg dog merket meg, er at foto av menn var langt mer variert enn av kvinner. Siden bildene er varierende i kvalitet, og hentet fra flere kilder, er det mye kunstfoto - og mye bilder med erotisk tema. Resultatet - og det kan du se om du kikker på oppvarmingene mine over - er at nesten alle kjerringene som ble skisset opp, bare står der, med mindre de poserer som deilige pornobabes. Nå har ikke jeg noe i mot å tegne pupper i skvis eller myke rumper, men mer variert kunne det vært.

Når jeg skal strø skissene utover bildet for å vise dem frem, blir det vanskelig å gjøre fint med så mange loddrette figurer. Blæ. Skal sies, jeg har kun prøvd ut naken-kategorien, siden jeg øver på anatomi. Det kan saktens hende at de påkledde modellene er mer variert.

Nettstedet lar deg velge type motiv, naken/med klær, antall bilder og hvilket tidsintervall du ønsker på bildene. For en rask oppvarming med 10 30-sekunders positurer funker det greit. Om du prøver det ut selv et par ganger, opplever du nok å få de samme bildene om igjen. Arkivet er med andre ord hverken komplett eller sikret fra å gjenta bilder du har sett før... men hei, det er i det minste gratis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar