Oppvarming med Quickposes

Alle som tegner får på et tidspunkt høre at de bør øve seg med hurtige krokitegninger, enten med modell, eller fra bilder av mennesker i bevegelse. For mange år siden øvde jeg meg gjennom nettstedet Posemaniacs, men siden flashplayer per i dag er blitt et styr å få til funke (av sikkerhetsmessige grunner), er den noenlunde utdatert. Bildene fra nettstedet viser poserende 3D-modeller uten hud, fra (til tider) tilfeldige vinkler, som er god øvelse for å forstå ting som muskler, anatomi, positur og forkortning.

Jeg har ikke oversikt over hvor mange gratistilbud som er der ute i dag, men siden Posemaniacs ikke laster i iPad-nettleseren min, testet jeg ut Quickposes.

Nettstedet har et arkiv med foto av både nakne og påkledde modeller. Arkivet virker til å være sammensatt av ymse kategorier, som ikke trenger å være problematisk for en som bare vil øve seg på å tegne raske positurer. Rettighetsmessig er det nok ikke helt i vater, siden noen bilder ser ut til å ha vært plukket fra et google-søk.

Det jeg dog merket meg, er at foto av menn var langt mer variert enn av kvinner. Siden bildene er varierende i kvalitet, og hentet fra flere kilder, er det mye kunstfoto - og mye bilder med erotisk tema. Resultatet - og det kan du se om du kikker på oppvarmingene mine over - er at nesten alle kjerringene som ble skisset opp, bare står der, med mindre de poserer som deilige pornobabes. Nå har ikke jeg noe i mot å tegne pupper i skvis eller myke rumper, men mer variert kunne det vært.

Når jeg skal strø skissene utover bildet for å vise dem frem, blir det vanskelig å gjøre fint med så mange loddrette figurer. Blæ. Skal sies, jeg har kun prøvd ut naken-kategorien, siden jeg øver på anatomi. Det kan saktens hende at de påkledde modellene er mer variert.

Nettstedet lar deg velge type motiv, naken/med klær, antall bilder og hvilket tidsintervall du ønsker på bildene. For en rask oppvarming med 10 30-sekunders positurer funker det greit. Om du prøver det ut selv et par ganger, opplever du nok å få de samme bildene om igjen. Arkivet er med andre ord hverken komplett eller sikret fra å gjenta bilder du har sett før... men hei, det er i det minste gratis.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

En Ganon-post

Ha-det-bra-gave til min beste tegnemate her i skauen

WIP: Kråkefar