onsdag 7. mars 2012

Vektorer, Onigiri og... grapefruktjuice!?

Wop! I et desperat forsøk på å bli kvitt all norien jeg har (nori = roasted seaweed) Har jeg blitt mer eller mindre hekta på å lage Onigiri. For det meste er de ikke så altfor smakfulle, og jeg bruker helt sikkert feil ris også. Men hei, det er gøy for det om!
Så slik ser de ut.... jeg er ingen mesterformer når det kommer til riskunst, men
trekant-bollene er sånn passe. Også liker jeg ikke å ha nori på før jeg skal spise, for
ellers blir den fuktig og seig... Nori er seige saker, tro meg. Godt smaker det heller
ikke, synes nå jeg... men jeg jobber med den saken.

Det er vanlig å ha fyll i onigiri. Selv om onigiri mest handler om god ris,
tror jeg fyllet er det viktigste for meg... jeg klarer bare ikke plain ris uten noe annet til.

Favorittfyllet mitt så langt er en tunfisk og majones-blanding. Jeg liker det veldig godt!
Men tunfisken har stått i kjøleskapet noen dager, så jeg håper den fremdeles er ok. Hvis ikke får jeg ringe sykebil.

Men siden jeg ikke gadd å kjøre en hel runde med tunfisk og majones, improviserte jeg fyllet til to. (Gud bedre)
Tunfisk, sweet chillisaus og estragon.

Fysj og æsj! Og dette er den største risballen (som nå ligger i en matboks i kjøleskapet)
fylt med. Hva har jeg gjort for å fortjene dette!

Jeg leker vanligvis ikke med maten på denne måten... men du finner nok mye
kulere pyntet onigiri andre steder på nettet. Det er bare å google!

Hva ler du av!?

...
Jeg også har tenkt å dø med et smil
bare vent...

Jeg ville ha noe å drikke. Selvfølgelig valgte jeg det minst gangbare til onigiri...
Jeg mener, ingen i med forstanden i behold velger grapefruktjuice til mat som dette!

Jeg vet ikke om jeg egentlig liker onigiri, men siden jeg fortsetter å lage det, er det vel noe i det... Hvis du har lyst til å lage onigiri selv, finner du en veldig grei oppskrift på Justhungry.com! (men hvis du er som meg bruker du sikkert god tid på å google hvordan man tilbereder risen etc etc...) Det som plager meg mest, er at jeg ikke vet hvordan det skal smake, så jeg spiser nå det jeg lager i god tro på at det er sånn det skal være. Jaja...

I går (eller skal jeg si i natt) var jeg helfascinert av vektorer og linjeløse greier. Så jeg tegnet litt forskjellig, blant annet disse to avatarene til meg og kjæresten min:Jeg synes de var søte. Også tegnet jeg dette bildet, da, som jeg oppdaterte gårsdagens blogg med:


Disse var laget i photoshop. Men så, vet dere! Gikk jeg løs på illustrator! Og hva kan jeg si.... bildet sier seg selv, sikkert, men jeg tror jeg skal tillate meg en liten sensur, for tegningen er nemlig noe pinlig.


Kjæresten min likte denne, i alle fall. 

2 kommentarer:

 1. Duuude, vi må lage rar mat sammen en gang o:
  og samtidig skal vi synge på Kaizers og sippe abstrakt vin... eller rødbrus

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaa! Det må vi! :D Også kan vi lage onigiri sammen. Har du noen gang laget onigiri?

   Slett