søndag 16. juni 2013

Rekonstruerte ruter #1

Jeg driver disse dager med å legge ut "Tjenesten" på deviantArt-kontoen min. Legger ut ei side dag for dag, slik at kanskje flere kikker på det.

I går var det en som var så hjertens vennlig å gi meg litt rettleding med perspektivet på side 2, primært om første og siste rute. Jeg har sett lenge at det er en eller annen klein feil med rute en, og sisteruta har vært vanskelig for meg å skjønne hvorfor er så sær.


Men så, fikk jeg det lille puffet som trengs for å faktisk gjøre noe med det! Eller, i hvert fall halvveis.
Her er et betydningsfullt utdrag fra den nydelige kommentaren jeg fikk:
"1. FØRSTE PANEL. Se på horisontlinjen til serveringsbordet, sammenlignet med spisebordet og resten av rommet. Horisontlinjen til serveringsbordet er høyere. Det er kanskje lettere å merke det hvis du bruker "flip canvas".
Spisebordet og rommet har 2 punktperspektiv med et høyt horisont linje. Det er bra at du har plasserte 2 forsvinningspunktene langt fra hverandre! : )
Siden serveringsbordet skal stå litt skjevt til spisebordet, så skal den ikke ha samme forsvinningspunkter, men den skal ha 2 nye forsvinningspunkter på samme horisont linje.

2. SISTE PANEL. Se på hvor horisontlinjen er plassert. Her er den over hodet til faren. Jeg tenker at det vil være mer effektivt hvis den er på samme nivå som øynene hans. De tre karakteren som står ved døren bør da flyttes litt ned med horisont linjen. Når du plasserer disse karakterene, tenk på om de er på samme øyehøyde med faren eller ikke.
Siden de tre står mens faren sitter, så bør øynene deres være litt over horisont linjen. (Richard er lav, så øynene hans kan godt holdes på horisont linjen). Jeg ser at forsvinningspunktet er omtrent i midten av horisont linjen. Jeg tror hvis du plasserer den ved Richard i stedet, så vil spise bordet peke mot Richard. Det føles kanskje rart å ha forsvinningspunktet lagt ved kanten av panelet, så du kan kanskje flytte døren til høyre. "

- Dette er ting som jeg egentlig vet, men aldri tenker noe særlig på. Og det føltes godt å få en god kritikk på slike helt klare feil. (Tusen millioner takk, ~SoarToTheSky!)
Jeg skisset dermed en rekonstruksjon til begge rutene. Tok en nærmere titt på forsvinningspunktene i rute en. Konklusjonen var ikke et høydepunkt, da det faktisk viser seg å være to horisontlinjer. Notat til meg selv: Slikt er definitivt fy!


Jeg rekonstruerte så rute en i dag morges. Litt mer slurvete enn sisteruta, som jeg hev meg over i går:

Så her har vi det "originale" utsnittet og en utprøving av et tettere utsnitt.
 

Det var lite jeg fikk til for å gjøre denne ruta mer spennende, men resultatet er i det minste mer korrekt enn den originale ruta.

Så videre på sisteruta. Den koste jeg meg med!
Originalen er så som så.. Og at jeg brukte dramatiske linjer for å trekke oppmerksomheten mot Richard, sier litt om mangelen på retning i komposisjonen.

Den rekonstruerte utgaven følte jeg at jeg fikk så mye mer følelser gjennom. Richards mor gjemmes riktignok bort bakom Lucius, men hun spiller i grunn ikke noen stor rolle i utgangspunktet...
 Her tror jeg at jeg liker det andre utsnittet best.

Koste meg virkelig med denne. Det var gøy å prøve seg fram med perspektivlinjer og annerledes komposisjon. Jeg tror at om jeg hadde brukt dette perspektivet i starten, hadde jeg ikke trengt noe mer dramatisk enn de hvite linjene fra Richard. Noe som absolutt er så til de grader mindre forstyrrende den de orange/gule piggene! Fysj!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar