mandag 2. desember 2013

Input > Output

Først og fremst: Gledelig desember! Det har ennå ikke gått opp for meg at 2013 om en måned er omme - spørs hvor mye blogging det blir de neste ukene, men de som titter innom her regelmessig overlever vel.

Men over på KJEMPERELEVANTE TANKER OG VELKOMMEN-ETTER-ÅPENBARINGER, LEVERT AV OG INNSETT AV INGEN ANDRE ENN lille meg!

Jeg har for vane å kun fokusere på å bli bedre til å tegne - og har fint få andre hobbyer. Ikke ser jeg film, jeg leser lite tegneserier, hører aldri på ny musikk... Jeg er rett og slett ganske kjedelig. Det er ikke fordi jeg ikke vil gjøre de tingene, det er mer det at jeg prioriterer tegningen langt mer enn andre ting. Men de fleste (som ikke er meg) vet nok at for å kunne være kreativ, bør du også se på andre kreative verker. Musikk, film eller kunst - spiller ingen rolle. For å få noe ut, må du først ha noe inn.

Dette nekter jeg meg til stadighet, og det er blitt et lite problem. I stedet for å se på inspirerende bilder eller se en film, sitter jeg skalleblank med skisseboka i fanget, nærmest med en tvangstanke for å tegne - uten å få noe på papiret.

Personlige prinsipper jeg febrilsk forsøker å rive meg fra.

Nå høres det riktig ekstremt ut slik jeg skriver det, men det er ikke så brutalt ille. Endog er det nok til å irritere seg over! Kan hende det er frykten for det ukjente, at jeg vil la meg influere for mye av det jeg måtte se.... Beint sagt veit jeg ikke hva det kommer av, men det er tid for å begi seg ut på veier jeg ikke har utforsket. Det er på tide å gjenopplive nysgjerrigheten.

Jeg tenker ofte når jeg ser ting som både kan være imponerende og inspirerende; "Hvorfor skal JEG ta meg tiden til å se på ANDRES greier?" Kanskje greit å nevne at jeg ofte spør, men sjelden kommer med svar.
Det legger til en helt ny dimensjon å tegne på papir som ikke er helt hvitt.
 Plutselig får man bruk for den hvite fargeblyanten!
Dette er juks, da, tegna i Photoshop.
Men ideen står like sterkt digitalt som tradisjonelt!
Men så kan jeg stille meg spørsmålets ekvivalent: Hvorfor skal ANDRE ta seg tiden til å se på MINE greier? Nåh, dét er et spørsmål jeg gjerne VIL ha svar på, og det får med ett hjernen min i gir!

Dermed har jeg tatt meg bedre tid denne uka til å utforske litt, og kanskje utvide mine horisonter. Kanskje. Og om ikke, i hvert fall åpne opp for nye impulser. Jeg har:
- Sett på inspirerende illustrasjoner og karakterdesign på nettet
- Utforsket å tegne på tonet bakgrunn (dvs ikke hvitt!)
- Sett minst 6 filmer denne uka
- Gått inn for å tegne helst når jeg føler for det og vet hva jeg vil tegne
-....fangirlet over minst fire karakterer totalt i nevnte filmer... (Phoebus, Clopin [Hunchback of Notre Dame] Chief ettellerannet [Gjøkeredet] Marv [Sin City])

Løse studier basert på referanser funnet via Google. Jeg tenker meg at jeg bør studere ansikt enda mer
for å kunne tegne bedre karaktertrekk. Det var en helt annen ro å skisse på en tonet bakgrunn!

2 kommentarer:

  1. Personlig bruker jeg mye tid på research, se på andres håndtverk, og generelt tegneserier. Jeg føler aldri at jeg 'sløser' bort tiden, når jeg driver på slikt, for det er som du sier, input gir output. Vis ikke folk ser på hverandres håndtverk, dør rett og slett yrket vårt ut! Jeg vil gjerne anbefale deg å delta på arrangementer, ikke bare sitte og kommentere på Deviantart og slikt. Jeg trodde det hjalp, men å komme seg ut blandt folk er virkelig næringsnyttig, både for kreativiteten det sosiale! Henvis til denne bloggen! Den er fantastisk og spennende. Lykke til !

    SvarSlett
    Svar
    1. Flotte vaner! Jeg er nødt til å jobbe meg fram til slike holdbare holdninger. Deviantart grenser til konstruktivt verdiløst i disse dager, så å finne andre arenaer enn det og nettserier er sikkert lurt. Har du arrangementer å anbefale? Tror min sosiale IQ trenger rustbehandling, så å komme seg ut og prate med folk er nok en god idé. Hjertevarmende å høre at du liker bloggen! Hjertelig takk!

      Slett