mandag 16. desember 2013

Julegavetips! Og tegnetips..?




Med årene har jeg blitt mindre og mindre god til å ønske meg ting til jul - og hva en skal finne på til andre er alltid en utfordring.
     Jeg er ikke fan av store mengder ferdigkjøpte pyntegjenstander, leker og denslags - i disse dager føler jeg at alle har alt de trenger; bortsett fra plass. Så flere pyntegreier, skulpturer og slikt, blomstervaser osv - med mindre de virkelig reflekterer mottakeren, er de ikke på topplista. Det blir ofte upersonlig.

Oppigjennom har jeg for eksempel oppbygget en liten samling av krus - de er fine og greier, men jeg eier allerede en favoritt som jeg fikk av pappa - og siden jeg vil den skal vare som min favoritt, er jeg ikke interessert i noe nytt krus.

Mine tips:
Lager du tingene selv, er det en annen sak. Tegning, maleri, skulpturer og smykker som er laget for hånd er noe foreldre og venner setter pris på. Gjerne uten juletema, slik at det kan stå fremme hele året.

Bruksting: - Stearinlys, mat, drikke, sjokolade, badesalt og ting som blir blir brukt opp til neste år er riktig fint! Det er selvfølgelig en fordel om mottaker har hjerte til å bruke tingene. Hvis ikke får du legge ved en julelapp som sier at "dette er til for å brukes!"
Som tegner setter jeg pris på både tegnesaker og tegnebøker. Jeg har sagt til mine at jeg ønsker meg inspirasjon i form av filmer, spill eller tegneserier. - Så å sikte seg inn på et individs hobby kan være en idé!

Hva klær angår, ser jeg ikke hva folk har i mot myke pakker - noen er nok mer selektive i klesveien og foretrekker å holde klesfortet på egenhånd, men selv lengter jeg etter en langarmet genser/jumper som ikke har utringning. Jeg har bare én høyhalset genser som går an å bruke T-skjorte under - og får ikke brukt t-skjorter ellers.

Det var ikke mange tipsene, men jeg tror det viktigste er å spre glede og stemning. Hvis man ikke vet konkret hva noen ønsker seg, naturligvis. Har du kanskje noen tanker om julegaver?

Jeg lagde meg en Tumblr - er egentlig ikke veldig fan av greiene, men tenker det også kan være en god arena for å poste skisser og liknende relatert til Hirnagard/Mopia-universet. Poster ikke mye, men det er noe. Her er fire sentrale karakterer tilhørende en av de mange av Hirnagards historier - sammen med ideen om å se menneskehodet som ei lyspære.

På en annen notis....

I dag er det 16. November, og det betyr at Rutetid endelig er i butikkene! Som bilag ligger Norsk Tegneserieforums BOBLA - hvor jeg har en aldri så liten tosider. Løp og kjøp!

Og ut fra ingensteds

Egentlig fra min nervepirrende reise nordover (takk skal du faen meg ha, "Ivar") hvor jeg fordrev tiden med å tegne litt. Ved har jeg også lagt et par tanker og tips som streifet meg da jeg skulle laste dem opp!
Men urk. Kjenner jeg er litt bortskjemt med full tilgang til skanner den siste tiden. Mobilfoto og touchpad-redigering ahoy!




Et tegneproblem jeg ofte ser hos nybegynnere, er at de henger seg opp i detaljer lenge før helheten er på plass. Da jeg jobbet med tegningen her over til høyre, holdt jeg blikket på ansiktet mens jeg grovskisset elementene rundt. - For å få følelsen av hvordan det blir å fokusere der jeg vil. Det er et nyttig triks hvis du er usikker på hvordan du skal angripe "helheten". Hold øynene ett sted mens du tegner et annet. Ikke sikkert det funker for alle, men jeg anbefaler å prøve!

3 kommentarer:

 1. moteblogger er fine hvis du trenger inspirasjon til klær
  http://lookbook.nu/
  http://tokyo-fashion.tumblr.com/
  http://www.thesartorialist.com/

  high fashion, hvis du trenger noe litt mer sci-fi/fantasy-aktig
  http://www.style.com/fashionshows/complete/S2009CTR-JPGAULTI

  SvarSlett
 2. Når det kommer til gaver til venner så har jeg nærmest personlige lister for alle sammen notert i hodet mitt :D Om man sliter med en person så kan det være en ide og bare skrive noen stikkord for hva de liker? Selv skaffer jeg ofte klær eller tilbehør til folk og da er det viktig at det passer inn med resten av gerderoben deres, samt at det ikke er noe de har fra før. For eksempel til deg så er det magenta/rosa og varm gul, lime grønn eller regnbue går også. ingen spesielle fandomer. Kjønnsnøytral stil, som oftest ensfargede plagg, tilbehør går i ting som bukseseler, hansker, slips/sløyfe. Bruker lite smykker. Ønsker seg Dorph-tema strømper/tights. osv osv full analyse av en stk Regine. jeg kunne sikkert skrevet et helt blogginnlegg med bare hvordan jeg går fram om å kjøpe julegaver lol

  jeg har blitt spurt flere ganger om jeg kan lage en "tutorial" på hvordan jeg går fram med klesdesign, kjenner nesten jeg ble litt gira på å prøve med det igjen >U>''

  SvarSlett
 3. ja, nettopp! du må kunne reglene før du får bryte dem. woho!

  SvarSlett