tirsdag 28. juni 2016

Eksempeltegninger for tegneoppdrag

Jeg har avgjort at det ennå er for tidlig for meg å ta på meg tegneoppdrag. Det blir ikke tid for det før 6. Juli, da jeg tar ferie og ikke er tilbake før den 19. Juli.

På den lyse siden, har jeg kunnet preparert eksempeltegninger for hvilken type bestillinger jeg kan ta på meg, eller i hvert fall noen av dem. Så selv om jeg ikke starter opp helt ennå, får dere en liten titt på hva slags oppdrag jeg vil ta på meg.Skisse
Jeg tegner en skisse av din originale karakter, eller karakterer fra din favorittegne- eller spillserie. Jeg spesialiserer meg på tegneserier og enkle, stiliserte karakterer, så mine mest passende motiver er: Tegneseriekarakterer (dine egne eller fra tegneserier eller animerte serier), dyrekarakterer (furry) og spillkarakterer. Jeg har mulighet til å tegne karikaturer etter foto også, men dette er ikke et velkjent område for meg.
Tusjet tegning
Fra skisse til tusj; motivene ovenfor er de som gjelder. Her kan du velge om jeg skal viske ut skissa etter å ha tusjet, og, hvis ønskelig, hvilken farge skissa i så fall skal være (må være forhåndsbestemt). Dersom skissa skal viskes ut, skisser jeg med vanlig gråblyant.Tusjet tegning med litt farge eller screentone

Farge: Du kan velge opp til to farger fra fargekartet (Promarkers) som skal gå igjen i tegningen på f.eks klær, mønstre, øyefarge og hår.

Screentone: I stedet for farger, kan du velge screentones. Det er begrenset hvor mye toner jeg kan spandere på en tegning, så dette går mest til små elementer som klær og hår osv. I papirstørrelse A7 kan jeg tillate toner som bakgrunn i tegningen. Begrenset til tre ulike toner per tegning.


Størrelser
Rangerer i papir fra A7 til A4, og kan blant disse størrelsene tilpasses og justeres etter klientens ønske. Prisen derfra kan diskuteres, men vil ta utgangspunkt i den lengste siden av papiret. (Jeg lister prisene når dette blir aktuelt ved en senere anledning)

Visittkort (Laminert)
Dette var i hovedsak en lamineringstest, men står her som eksempel på tegning med to farger (brunt og grått). Lamineringen er jeg misfornøyd med, fordi plastikken legger seg rart over papiret. Det synes spesielt godt som tekstur på det sorte området, så jeg vil ikke anbefale en laminert tegning før jeg har funnet en løsning.
_________________________

A7
Tre eksempler, to skisser og en tusjet tegning uten gjenværende skisse. Her kan jeg nevne at A7-papiret jeg eier virker blått sammenliknet med de større formatene jeg tilbyr. A4-papiret føles mer gult, og det er fra dette jeg kutter til mindre størrelser ned til A6.
_________________________

A6
Her har vi enda et eksempel på en tofarget tusjtegning. Det ligger i sjarmen at originaltegningen ikke er jevnt svartfarget på store sorte områder.
_________________________

A5
Første tegning er eksempel på hvordan en Work In Progress-skisse kan se ut. Ved målrettede/særs konkrete oppdrag vil jeg tegne et sett med prøvetegninger i miniatyr som klienten kan velge fra, før jeg eventuelt går videre til steget over. Tegning nummer to er ironisk nok eksempel på hvordan screentone kan brukes i A7-formatet - det var her jeg merket at dersom jeg tilbyr screentone-bakgrunner på noe større, går jeg tom på null komma ha-det-bra.
_________________________


A4
Jeg har dessverre kun et halvferdig eksempel (som til og med er digitalt besudlet med gråfarge) - men det står bedre enn ingenting; Her har jeg portrettert Ganondorf fra Zelda-spillserien, der han slapper av med et bad og en frisk drink i sommervarmen.

Så hvordan fungerer dette?

Jeg skal ennå mekke litt på oppsettet, men konseptet er som følger:
Du ber om en tegning av ønsket fiktiv karakter, og inkluderer nødvendige referanser sammen med en beskrivelse av hva du vil se karakteren gjøre. (danser, lager mat, poserer, drikker te...) Ta gjerne med positurreferanse eller -inspirasjon dersom du har noe veldig spesifikt i tankene.

For dine egne originale karakterer, foretrekker jeg et detaljert dokument som viser karakteren forfra og fra siden, gjerne flere vinkler. I eksempelet under  har jeg inkludert vinkel bakfra, og en guide på hvordan karakteren er konstruert med grunnleggende former. Tegninger av karakteren i aksjon, med ansiktsuttrykk osv er også kjekt å legge til.


Du kan velge om jeg skal gjøre min egen tolkning av karakterens person og holdning, eller beskrive hva du ønsker å se.

Klærne i denne tegningen er basert på tegningen under, som
min venninne Embla lagde til meg ved et tegnebytte;


Personlig vil jeg ikke si at jeg er den sterkeste designeren, men kan få til mye om jeg får et utgangspunkt. Referanse til klær er derfor svært nyttig.

Fra oppdragsgiver er det en del andre småting jeg gjerne vil ha oppgitt, men de kan vi gjennomgå senere, når jeg åpner opp for bestillinger. Merk at når jeg først åpner, vil jeg kun åpne for to-tre bestillinger om gangen. Dette for å unngå å gape over mer enn jeg kan svelge...


Hvis du har spørsmål vedrørende dette, ta kontakt i kommentarfeltet. Merk at jeg ikke starter opp med dette før sent i Juli, så len dere tilbake i mellomtiden og slapp av. Jeg har allerede vært i kontakt med et par stykker som har luftet for meg noen spesialoppdrag.  Men mer om det siden!

Ha en strålende dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar