fredag 20. september 2013

Nye målsettinger

Denne uken har jeg sagt til meg selv at jeg skal lage meg en ukeplan for oppdateringer og prosjekter - til det finnes i hvert fall to grunner:

1. Oppdateringene mine er for uregelmessige på alle fronter
2. Tegneseriene mine har sovet i over et år! Skam og fy!

Med ukeplanen håper jeg å vinne følgende:
1. Ukentlige blogg- og tegneserieoppdateringer - Regelmessig, på bestemte dager.
2. Unngå å la tegneserieprosjekter i stikken (eller skal jeg si "skuffen"...)

Jeg forestiller meg at planen bestemmer hvilke dager jeg prioriterer hvilken serie, samt hvilke dager både serier og blogg oppdateres. Også foreslår den hva jeg kan ha til lunsj. Slik som planen min ser ut, virker det gjennomførbart. Men der finnes et kommende potensielt problem med denne planen; Dave's four weeks of hell. Misforstå meg riktig, jeg gleder meg til dem! Det jeg hører er at vi nok blir værende på skolen langt utover skoletiden - og kanskje over natten, hvis vi ikke får til. Så, hvordan skal dette gå sammen med oppdateringer? Jeg er seriøs når jeg sier at jeg vil gjenoppta Fattern & Meg - jeg har en del utegnet på den fronten. Det tenker jeg å ta igjen. Samtidig skal jeg få fart på The Crappies' stunteventyr.

Hvordan jeg forestiller meg planen, for tegneseriearbeid,
-oppdateringer - både på bloggen og Nettserier...
men om jeg oppdaterer seriene på bloggen også
- blir det for mye?
Jeg planlegger også å benytte meg mer av bloggers kladdefunksjon; dvs, å jobbe mer med innlegg før jeg legger dem ut. Jeg skal begynne å planlegge mer hva neste bloggpost skal inneholde, og jeg skal begynne å skrive i forveien. Vanligvis skriver jeg alt på samme dag jeg publiserer, og tegner illustrasjoner når jeg trenger dem. Følgen av det blir at jeg sitter i uante timer og tenker, skriver, retter, tegner og venter på at ting skal lastes inn/opp/ut/ned. Det hender jeg sitter så lenge som seks timer foran skjermen, kun ved å jobbe med innlegg. Blæh! Lite kult, spør du meg. Så: revolusjonen blir at jeg jobber på et innlegg over uka, i stedet for å skrive og publisere samme dag. Og at de skal være mer billedlige, og ikke så tekstete som dette vrøvlet!

Åh mann, så smart jeg føler meg!

I hodet mitt skal dette kunne fungere knirkefritt. Forutsett at all tegnologi er i tipptopp stand og funker som det skal, og at jeg husker å spise, drikke, og at jeg for all del er ferdig med skolearbeid! - Og forutsett at jeg får nok søvn, naturligvis.

Flere av disse forutsetningene byr på potensielle problemer. Og alt som kan gå galt, gjør det gjerne.
Jeg har bestemt at jeg skal drite i skoledataen min, og installere meg som fast møbel inne på skolens datarom. Knirkefri plan, siden maskinene her er både kraftigere og raskere!

Men: Tross at jeg sletter problemet med treg data, forfølges jeg likevel av andre problemer. Denne uka opplevde jeg at min nokså nye Transcend 1TB ikke lot seg koble til en maskin. Jeg tittet på inngangen til harddisken for å se om den var ødelagt/glidd ut av posisjon (det skjedde med ene inngangen til tegnebrettet mitt - takk og pris at den har to innganger), plugget den i andre USB-porter, og prøvde så en annen data. Harddisken (eller MOPIGALACTA som jeg har kalt den) vistes som en vanlig lokaldisk, og lot seg ikke åpne. Synd vi ikke har lov til å lagre filer lokalt...

Etter et par ganger med plugg inn-plugg ut kom den til seg selv igjen, da. Men en usikkerhet som det at en ekstern harddisk ikke skal funke når jeg trenger den, er jeg svært lite keen på å ha hengende over meg når jeg skal bruke teknologi.

Et annet potensielt problem er at planen kanskje kan gjøre meg stresset og overarbeidet. Jeg har i grunn tro på at jeg skal takle å ha regelmessige oppdateringer uten det, men siden animasjon i seg selv er tidkrevende arbeid, er det ikke sikkert jeg får det til. Også er det jo sosiale spørsmål, da - hvor sosial skal jeg være?

Og hvis jeg ikke husker å spise og drikke nok, ender jeg med helseplager som ikke effektiviserer arbeidet. Migrener, stivhet, dehydrering... utsulti- nei, jeg er litt for glad i mat til å la meg selv sulte. Jeg peiler meg inn mot å få rutiner på å stikke hjem og lage meg middag ved endt skoledag, men så langt har det ikke vært til å gjennomføre. Heh heh! Jaja, det går seg til.

Men utenom disse tingene, føler jeg at det kan bli riktig så kult å gjennomføre. Og det blir gjennomførbart, ikke minst! Det jeg stusser på: Burde jeg kjøre tegneserieoppdateringer her på bloggen? Egentlig skulle jeg ønske at jeg kunne ha flere pages med oppdateringer, men de fungerer ikke slik. Føler det blir slit å lage flere blogger bare for oppdatering av serier. Seff kan jeg også bare oppdatere på Nettserier, men det igjen føler jeg kan bli litt lite.

Her trenger jeg din mening! Tegneserieoppdateringer: på denne bloggen? Egen blogg? Engelsk? Nettserier only? Og hva med Karbonsøl?

Setter kjempepris på tanker og tilbakemeldinger!

Så, for å oppsummere:

Jeg har en ukeplan som sier hva jeg skal jobbe med på hvilke dager. Dette betyr at...
...Tegneserier som Fattern & Meg og The Crappies skal begynne å oppdateres regelmessig
...Blogginnlegg formes utover uka i stedet for å skrives og publiseres samme dag, og oppdateres en gang i uka, foretrukket hver Fredag.
...Karbonsøl skal komme i gang igjen; kan ikke love at jeg tar meg mer tid til å skisse, men med animasjon som skolearbeid, tror jeg ikke det kommer til å bli et problem.Potensielle problemer:
- At teknologien streiker
- Overarbeid
- Svikt i rutinene/rote det til
- Tid
- Ikke kunne levere

Spent på om jeg klarer å holde på med en slik plan, men jeg må nesten ha det slik hvis jeg vil utrette noe... Og det kan bli gøy! Bare belastningen ikke blir for stor.

I sammenheng med å gjenoppta Fattern & Meg, grov jeg frem gamle stripeskisser. De har ligget i ett eller to år, og skissene var nesten borte! Lite hint om kanskje å komme i gang? Fluksens, spør du meg! Så det blir det første jeg går i gang med i den serien - bli ferdig med en føljetong som skulle beskrive en tur jeg hadde til Tromsø. Ikke særdeles spennende, men jeg trenger virkelig å få den av veien. Jeg har dessuten nedskrevet flerfoldige ideer til striper, som jeg håper å få tegnet så snart føljetongen blir klar! Etter det gjenstår å skrive ned nye ideer når de kommer. Blir fint når jeg kan begynne å tegne ferskere ideer!Hva The Crappies angår, blir det et eneste stort eksperiment. Hvor mange sider det blir får vi se på, men jeg avlegger ed på at jeg ikke skal skrive ned noen planer eller ideer jeg har! Jeg ser for meg at dette kan bli en særskilt tullete serie, det skal bli interessant å samle opp alle løse tråder etter hvert som slutten nærmer seg.

Men i denne grøten av ambisjoner, er det én som er hverken nyttig eller samarbeidsvillig: Laptopen min. Det betyr at jeg ikke kan gjøre noe som helst datating hjemme på hybelen. Noe som for så vidt ikke gjør en dritt, da jeg nærmest har flyttet inn på skolen allerede.

Ønsk meg lykke til!

Bursdagsgaven til Ingwild

Jeg nevnte kanskje at jeg lagde en tegneserie til min nydelige kjære i forrige innlegg? Da spurte jeg om dere kjente igjen disse to fra eldre innlegg:

Vel, HEH. HEHEH. EHEEE.... Jeg skrev det da, og jeg skriver det igjen: IKKE TRO AT DETTE ER REELT! Merk at det som hender dem IKKE ER EN FAKTISK HENDELSE I NOEN AV KARAKTERENES LIV, men snarere en... kjærlig crossover-fanfiction av to serier som ikke ennå er laget.

*squeeeee*
Herregud, hva har jeg gjort... 

Annet nytt er at jeg har laget en ny side her på bloggen, som linker til seriene mine på Nettserier. Vet ikke hvor nyttig den er, men jeg føler at det kan være hendig å linke litt rundt for sammenhengens skyld!

Videre skal jeg forsøke å holde meg til hva jeg har på hjertet, fattet i treffende korthet. Jeg merker at det henger igjen fra grunnskole og VGS, det å fylle på med tekst. Det har nærmest blitt en vane! Nuvel, forhåpentlig klarer jeg å ikke forklare meg så alt for langt fremover - Hvis noen skulle lure på noe, er det jo bare å spørre. : D

3 kommentarer:

 1. ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ

  SvarSlett
 2. DU HAR TEGNET DEG SELV SOM EN FUGL
  OG JEG SPYR AV HVOR SØTT DEN TEGNESERIEN ER BLÆRK


  For min del så liker jeg at du oppdater om tegneserier på bloggen også, med tanke på at jeg ikke henger på nettserier lengre o: Også tror jeg ikke du trenger en egen blogg for det. Med mindre du selv føler at det er nødvendig?
  Ser forresten veldig fram til regelmessige tegneserie oppdateringer <3<3

  SvarSlett
 3. Neineinei!
  Dersom du oppdaterer tegneseriene på denn bloggen som egne innlegg blir det bare rotete. Opprett heller en egen blogg!
  (Sagt med sinna og desperat stemme ;-))

  SvarSlett