tirsdag 17. september 2013

Raptus 2013

Fy flate, det gikk fort! Raptushelga var nydelig - jeg juksa litt og startet den allerede på Onsdagen, hvor jeg hoppet på bussen til Bergen - en ca. 8 timers tur. Som gikk HELT FINT, for JEG satt i passasjersetet og gjorde SKOLEARBEID! Ankom Bergen på kvelden, og bodde hos søsteren min alle dagene, utenom natt til søndag, hvor jeg overnattet hos en mer sentraltboende venninne fra folkehøyskolen.

Torsdag
Ikke at det egentlig foregikk noe denne dagen, men jeg var nå ute i byen med søstersen og kompani. Spiste en fabuløs kinalunsj på China Palace. Lunsjporsjonene deres er klasse Middag, og inneholder det dobbelte av hva jeg vanligvis spiser til lunsj (Til vanlig har jeg en liten matboks á 500 ml som jeg spiser av i to runder, fordi jeg blir mett av halvparten av lunsjen min)  - Men jeg spiste opp alt! ...Selv om jeg planla å kræsje middagen til Bjerkely Folkehøyskole to timer senere. Som jeg for så vidt gjorde, men jeg endte med å bestille dessert: Tiramisu på pastasentralen. Forøvrig skjønner jeg ikke hvorfor Bjerkely farer til PS, for pastaen deres er ikke noe god. Pizzaen er kul nok, men pastaen... nix. Kaka var god, da. Og gjensynet var aldeles herlig! Men jeg dro noenlunde tidlig hjem, for jeg måtte jobbe med en  aldri så liten bursdagsgave til "Min sønn Konglur fra Kazakhstan"

Hos søster titta vi på House. Jeg har ikke sett på House, men det ser kult nok ut. (Søss, jeg skylder på dere for at jeg jobbet så tregt med bursdagsgaven denne kvelden!)

RAPTUS
Fredag
Denne dagen traff jeg så mange jeg har snakket med på nett, mest fra Nettserier, men også fra andre kroker av verdensveven (Innen Norge, naturligvis). Også var det jo selvfølgelig å møte Nettserierfolk som jeg ikke har truffet før! (Dvs, som jeg ikke traff i fjor...) Kjempehyggelig! Jeg må dog advare dere; Ikke bli skuffa om jeg ikke kjenner dere igjen til neste år. Hvis systemet mitt sover, bare si hvem du er igjen, så finner jeg vel et takk for sist liggende!Stort sett - egentlig alle gangene, var det andre som hilste meg; "Er du Regine?" - "Er det du som tegner The Crappies/Fattern og Meg?"  Og gosh, jeg ble stoppet av en som var så utrolig entusiastisk over seriene mine, at jeg seriøst planlegger å presse inn tid til striper igjen - på daglig basis! Det, til tross for mengden tid som går til animasjon, og det er mye. Kanskje stripetegning og slikt går raskere etter hvert? Time vil sjåv... Jeg skammer meg uansett grenseløst over hvor lite jeg prioriterte striper da jeg faktisk gikk på Tegneserielinja på Bjerkely! Skam og fy, og ingen andre å skylde på enn meg selv! Æsj...

Også fikk jeg det herligste gjensyn med min ny-ydelige og vakre WAIFU fra folkehøyskolen! Det var aldeles rørende! Jeg vil aldri skilles fra henne igjen! Å, vent...

Konglur - eller IngWILD som jeg også liker å kalle henne (aka min "sønn") - og jeg, prydet tegnebordene i førsteetasjen. Der ble tegnet meget fint, men jeg glemte å ta bilde av det, og satset på at det var der Lørdag også.

Ingwild fikk så se sin bursdagspresang, og med stor glede fikk jeg se ansiktet hennes! Dere husker disse to karene?

Klart dere gjør... ♥
Vel, det er ikke hemmelig at min Waifu har sine mørke sider - og tanker, om disse to. Merk at det som hender dem IKKE ER EN FAKTISK HENDELSE I NOEN AV KARAKTERENES LIV, men snarere en... kjærlig crossover-fanfiction av to serier som ikke ennå er laget. Eller noe. Urhum. Jeg driver og farger den digitalt nå, så dere får smøre dere med vannfast tålmodighet. Den kommer nok etter hvert.


For alle som vet hva "Shipping" er (altså ikke som i "frakt"), vit at den skyldige tar et årsstudium i Engelsk sørpå og er akkurat over grensa til å defineres som kortvokst...

På kvelden, da alt var ferdig, tittet gjengen jeg hang med innom Bar Barista. Ikke helt stedet for meg, og de hadde ikke så mye mat at det gjorde noe... Det var også dyrt nok til at jeg ikke kjøpte annet enn en Mokka. Men jeg fikk til sammen to hele vafler! De mettet knall. Bussen tilbake til søstersen ble den som gikk 23.11, og jeg kjente på meg at selv om jeg var tøff og avslappet, var jeg likevel ikke altfor komfortabel med å være mutters alene.Lørdag
Var visst heldig med å treffe riktig halvtime av bussruta, da jeg ikke var klar over at den på lørdager kun går en gang i timen. Woh! Jeg hilste Søstera mi adjø, og drasset med meg tinga til min kjære venninne som bor supersentralt i Bergen. Herlig! Omsider fikk jeg tatt bilder av tegningene Ingwild og jeg (mest jeg) tegnet på bordene.
Denna tegna Konglur! Tihi!
Denne gangen gled jeg gjennom festivalen uten å kleine det til en eneste gang! Kanskje utenom at jeg sa til Torbjørn Lien (Kollektivet) At jeg syntes han holdt gode foredrag i Animasjonshistorie, uten at han egentlig kjente meg igjen. HEH HEH. Men det var mer slemt enn kleint. Siden jeg var så smart å ta ut KÆSJ til festivalen, fikk jeg handlet litt i år også; Sagaen om Dadaph Serraph V og tre album fra Überpress; Überzombie, Überviking (Gard Helset tegna meg som en Lemenskviking, hahaha, kostelig!) og "Geir Onimo Alfa" - og det var alt jeg kjøpte. er visst mest interessert i norske serier, og mindre keen på de internasjonale gjestene... Sikkert fordi jeg delvis kjenner de norske, og jeg føler at de internasjonale kanskje kan være litt for gode for meg. Selv om jeg innerst inne VET at de jo er der for å prate med folk og selge ting. Der igjen, jeg kjenner meg ikke som den som gir de beste førsteinntrykkene. Noen ganger er jeg så klein at fremmede finner meg støtende... Nei, best å holde avstand.

Ikke før i dag skjønte jeg hvem han superentusiastiske fyren som hilste på meg dagen før var; jeg hadde jo sett ham før i fjor! Og mann, gjett om jeg får lyst til å fortsette å tegne serier! Og gjett om jeg skal fortsette med det selvbiografiske! ..Og naturligvis, litt friere greier også, heh heh.

MEN: Dagens skalleskudd: Ingwild og jeg så en fyr som ga oss SKIKKELIG Drakir-vibber - ikke de negative vibbene, men tross det at han hadde rødt hår og fregner og smilte og virket hyggelig, så LIKNET HAN SKIKKELIG! Ingwild og jeg fulgte litt diskrét etter ham, nysgjerrig på hvordan stemmen hans var. Herregud, vi skulle bedt om å få ta bilde, jeg feilet litt på å tegne ham... Men ENDA MERKELIGERE...


...Føler jeg at jeg har gjort noe liknende før! OG fått Déja vu av det! WOAH! Men hvem VAR denne fyren? Jeg aner ikke. Han hang med noen Cosplayere... Og håret hans var skikkelig pistrete etter at han hadde vært ute i regnet... det var skikkelig kult! Fytti, hvis han er på Raptus til neste år.... Da må jeg be om et bilde!

Etter å ha kræsjet middagen til Bjerkely igjen, denne gangen på China Palace, var det tid for å dra hjem til venninna mi. Vi skulle egentlig få ei til på besøk (i tillegg til hu i midten på bildet nede), men vi drakk te på kjøkkenet og hadde en dyp samtale om verdier- så MIN KJÆRE VAKRE LINUR (Min "favorittdatter fra folkehøyskolen, adoptert fra Nigeria") ble stående i lang tid utenfor, før hun beklagelig dro hjem igjen. Huff! Hvilken bedrøvelig kveld! ;__; Da fikk jeg ikke sett henne før jeg dro likevel - det var leit. Vi får reke sammen en annen dag! Ellers var jo kvelden hyggelig, og jeg fikk sove på en helt herlig sofa! En slik vil jeg ha, for jeg sov ordentlig deilig.


Men så kom Søndag...
Resten av Raptus fikk jeg dessverre ikke med meg, fordi jeg måtte ta buss 12.20 til Volda :( Er lei for det, selv om det ikke egentlig var noe jeg ville få med meg. Er bare at jeg gjerne vil være der hele helga, uten å nødvendigvis delta på noe. Sosialt samvær, liksom! Det er tingen!

Bussturen ble fra som til Bergen; Jeg satte i å animere. Animerte en løpende Owo. Jeg ble fortere ferdig med nøkkelpositurene enn ventet (sammenliknet med en vanlig walkcycle på 8 hovedpositurer, har løping bare 5) - Men tiden gikk ikke saktere av den grunn, for nå har jeg jo masser av tegneserier! Jihuu!

På vei oppover fra busstasjonen klarte jeg å snuble i paraplyen min.

Kort konkludert har Raptus vært vellykket! Og så fremt jeg fikser det, planlegger jeg å komme til neste år også! Yess!

4 kommentarer:

 1. Herlig! Du forteller levende og godt:-D

  SvarSlett
 2. Skuffa over at du ikke har tegna Anke som en eller annen slags devilborn.

  SvarSlett
 3. Good times! Lag noe kort og godt til western, så skal jeg høre med de andre om å få pusha deg inn:)

  SvarSlett
 4. Bra innlegg. Det var gøy å møte deg og. Håper å få treffes senere :-)

  SvarSlett